- Akkurat det Liverpool trenger

Danske Jan Mølby tror nysignerte Fabio Borini har alle kvalitetene som trengs for å bli en suksess på Anfield, og mener erfaringen fra engelsk fotball kan bli viktig for unggutten.

Mølby ble oppmerksom på Borini i løpet av italienerens låneopphold hos Swansea for et drøyt år siden, og siden har Liverpool-legenden sett det beste av 21-åringen i Serie A.

- Han er akkurat den type spilleren som vil passe inn i systemet Brendan ønsker å bruke, forklarer Mølby, ifølge Liverpool Echo.

- Borini er usedvanlig god teknisk, han er god med begge bein, han beveger seg riktig og han er en typisk målscorer.

- Manageren har snakket om å spille en 4-3-3-formasjon, og Borini kan brukes hvor som helst i angrepsrekka.

- Bevegelsene og arbeidskapasiteten hans er ideell for den type fotball Rodgers ønsker å innføre i klubben.

49-årige Mølby sammenligner Borini med Giuseppe Rossi i Villarreal. Begge er bevegelige målscorere som kan brukes i flere angrepsposisjoner.

- Ikke én eneste Liverpool-spiller kan si seg fornøyd med antall mål forrige sesong. Vi er desperate etter flere alternativer på topp, og vi er nødt til å være mer produktiv foran mål, noe Borini forhåpentligvis kan hjelpe oss med.

- Brendan har fulgt gutten med argusøyne og har helt klart troen på ham.

Borini er allerede kjent med engelsk fotball, etter fire år i Chelsea, før han reiste hjem til Italia forrige sommer. På tross av at han kun fikk åtte opptredener for førstelaget i London-klubben, insisterer Mølby på at man ikke bør bekymre seg over at nysigneringen ikke klarte å spille seg til fast plass på Stamford Bridge.

- Jeg tviler på at det betyr så mye, fortsetter ham.

- Borini var veldig ung, og store spillere som Didier Drogba var foran ham i køen.

- Han kunne nok valgt å signere en ny kontrakt med Chelsea, og blitt værende på benken der en stund til, men han ville heller spille regelmessig førstelagsfotball, så han dro tilbake til Italia. Han gjorde det veldig bra for Roma, noe som skaffet ham en plass i Italias EM-tropp.

- Brendan vet nøyaktig hva han får. Han jobbet med Borini i Chelsea, og ble såpass imponert at han hentet ham på lån til Swansea.

- Borini gjorde det veldig bra i låneoppholdet, og målene hans hjalp Swansea til å rykke opp.

- Brendan føler nok at Borini kan utvikle seg enda mer, så dette ligner et typisk Liverpool-kjøp av en spiller med stort potensial.

- I Chelsea måtte han fungere som en fysisk sterk spiss, mens i Liverpool vil man heller utnytte de kloke bevegelse hans.

Borini trenger naturligvis tid til å tilpasse seg livet i Premier League, men Mølby tror tidligere erfaringer gjør ham godt rystet for utfordringene som venter.

- Det er stor forskjell mellom engelsk og italiensk fotball, men det vet Borini godt, la Mølby til.

- Under fotball-EM spilte Italia på et tempo vi ikke er vant til å se dem spille, men Serie A er fortsatt det samme. Spillet går tregt, og plutselig veldig fort.

- Han trenger tid, men klarer han seg i Championship, som er en veldig fysisk divisjon, går det nok greit her også.

- Borini vet hva folk forventer av ham. Det er fint å se at han var sulten på å komme tilbake til engelsk fotball.