- Allen har flere strenger å spille på

Brendan Rodgers avviser kritikk fra Alan Shearer om at Joe Allen er endimensjonal i sitt pasningsspill på midtbanen, og sier at waliseren også har offensive kvaliteter.

- Jeg så noen som nylig kritiserte Joe Allen for ikke å slå risikofylte pasninger. Det er utrolig, uttaler Brendan Rodgers til The Guardian etter at Alan Shearer i Match of the Day på BBC mente at Allen stort sett spilte sikre baller heller enn å prøve å slå gjennombruddspasninger.

- Rollen til Joe består i å holde på ballen og det, i Storbritannia, viser et spesielt talent. Det er hvorfor Paul Scholes fortsatt spiller i hans alder. Det er sjelden for en midtbanespiller å ikke gi fra seg ballen.

Siden Lucas ble skadet har manageren også flyttet Joe Allen tilbake i ankerrollen på Liverpools sentrale midtbane.

- Da jeg først kom inn, spilte vi med en sittende midtbanespiller og to som spilte lenger framme. Jeg følte ikke at vi hadde typen som kunne åpne opp døren til alt slik at jeg spilte Joe der da han vet hvordan en skal kontrollere spillet. Hen er modig og vil alltid søke etter ballen uansett hvor på banen han er, men vår posisjonering foran der var ikke så god da vi ble for åpne. Vi har nå forandret laget til å spille med to sittende midtbanespiller og en foran dem igjen. Det har stort sett vært Steven, da han er den som kan gjøre alt.

- Offensivt, så har Joe mye mer å by på enn hva folk har fått se, men det er bare fordi han har måttet spille mer defensivt. Det vil forandre seg når Lucas er tilbake.

- Hvor vi har vært virkelig fornøyd med Joe er hans taktiske disiplin. Kanskje vil han aldri score så mange som Steven, men han har utvilsomt kvaliteter framover. Hans taktiske disiplin gjør imidlertid at han holder igjen og beholder fasongen i laget, og gir de andre et pasningsalternativ.

- Han vil ha en lang karriere her, han er et vidunderlig talent og over tid vil folk se hva han kan bidra med. Over tid vil han vise seg å være et virkelig røverkjøp.