- Belønning for Shelvey

Både manager Brendan Rodgers og kaptein Steven Gerrard er fornøyd med at Jonjo Shelvey er tatt ut i Englands A-landslagstropp til møtet med San Marino på fredag.

Jonjo Shelvey er for første gang innkalt i A-landslagstroppen til England. Midtbanespilleren, som nettet sitt tredje mål for sesongen mot Udinese i forrige uke, ble opprinnelig tatt ut på England U21 til playoff-kampen mot Serbia U21. 20-åringen er suspendert til det første møtet, og A-landslagssjef Roy Hodgson benyttet derfor muligheten til å ta ham med på A-landslaget.

Shelvey vil være tilgjengelig for å debutere mot San Marino fredag kveld, der for øvrig klubbkameratene Steven Gerrard og Glen Johnson soner én kamps karantene. En avgjørelse vil bli tatt etter kampen om Shelvey bli værende med A-landslaget til oppgjøret mot Polen på tirsdag eller går ned på U21-landslaget for returmøtet med Serbia.

Shelvey har blomstret på Liverpools førstelag under Brendan Rodgers. Manageren er glad for at spilleren er innkalt på A-landslaget.
- Jonjo er et eksempel på hvordan unge spillere har utviklet seg i klubben. Det er en stor fremtid her for de unge spillerne, og Jonjo er en av dem, sier Rodgers til Liverpool Echo.

- Han har vært fremragende i sitt daglige arbeid siden jeg kom hit. Han har vist på begynnelsen av sesongen at han vil få en fremtredende rolle i lagets utvikling de neste par årene.

- Å bli tatt ut i Englands førstelagstropp er et tegn på hva han har gjort så langt. Det vil bli en flott erfaring for ham. Han har reist ned dit for å jobbe sammen med noen toppspillere, og det vil han bare ha nytte av. Forhåpentligvis kan han komme tilbake som en bedre spiller.

Steven Gerrard synes det er flott at Shelvey har kommet med i A-landslagstroppen.
- Jeg er meget glad på Jonjos vegne. Han har forbedret seg hele tiden etter at han kom til Liverpool. Han var utviklet seg til en god fotballspiller med bra blikk, som kan skape og score mål, sier Gerrard til Liverpool Echo.

- Han lytter også, noe som betyr at han bare vil bli bedre med flere kamper og erfaring. Jonjo spiller med selvtillit for tiden og er i god form. Erfaringen med å være i Englands A-landslagstropp vil være stort for ham. Forhåpentligvis vil Liverpool også få fordel av det.