- Brendan forsøkte å overtale meg

Craig Bellamy avslører at Brendan Rodgers gjorde alt han kunne for å overtale waliseren til å bli i Liverpool.

- Det føles annerledes denne gangen. Jeg er Cardiff-spiller nå. Sist var jeg her på lån. Alt var usikkert sist gang. Denne gangen er det definitivt permanent, og dette blir de siste sesongene i min karriere, uttaler Bellamy til Wales Online etter å ha underskrevet en toårskontrakt med Cardiff City.

- Brendan Rodgers ønsket å gi meg så mye tid som mulig til å forandre mening. Han snakket med meg så fort han fikk jobben. Han så meg som den type spiller som ville passe inn i hans lag, fortsetter angriperen.

- Jeg savnet familien min mot slutten av forrige sesong. Mye skjedde utenfor banen som hadde stor påvirkning på livet mitt. Jeg ønsket å være hjemme, og våkne hver dag sammen med barna. Det er mer her i livet enn fotball, og det er viktig for meg å være sammen med min kone og barna, og spille for Cardiff City. Jeg anser det som en ære at klubbeierne og manageren ønsket meg her.

- Jeg har bodd borte i fem eller seks år, og ungene vokser opp raskt. Jeg følte jeg gikk glipp av mye som jeg ønsket å ta del i. Å kjøre barna til skolen og hente dem igjen er viktig. Familien bør være det viktigste for alle. Jeg skulle ha oppdaget det tidligere i livet.

- Jeg var ikke interessert i å dra til noen annen klubb. Det vanskeligste for meg var å forlate Liverpool. Jeg er Liverpool-fan, og Kenny var storartet med meg. Jeg er en stor fan av Brendan, og jeg tror Liverpool vil gjøre det bra under hans ledelse. Men han kunne ikke friste meg. Det var bare ikke aktuelt for meg. Supporterne til Liverpool har vært veldig forståelsesfulle i forhold til min situasjon. Jeg hadde bestemt meg. Jeg gjør dette av de riktige grunnene, avslutter Bellamy.

- Liverpool Football Club har håndtert denne situasjonen strålende, og Brendan Rodgers har tedd seg utmerket. Det har vært en vennlig tone mellom alle, sier Cardiff-manager Malky Mackay i forbindelse med overgangen.

- Det er familiære årsaker som er grunnen til at Craig har fått lov til å forlate Liverpool. Det er sjelden at slikt skjer.

Dette er Cardiff sin daglige leder, Alan Whiteley, enig i.

- Jeg ønsker å takke Brendan Rodgers og Liverpool Football Club for deres assistanse og støtte i denne prosessen. Forhandlingene ble gjennomført på ekstremt profesjonelt og vennlig vis, noe vi er svært takknemlige for.