- Champions League bør være et minimumskrav

Tidligere daglig leder i Liverpool FC, Rick Parry, er ute i Liverpool Echo og kommenterer situasjonen i den managerløse Anfield-klubben. - Spill i Champions League bør være et minimumskrav for klubben, sier han.

Parry var daglig leder i Liverpool FC i perioden 1998-2009, og var med på å ansette Gerard Houllier og Rafael Benitez.

- Vi sa alltid at Champions League ikke er noe mål, men et minimumskrav. Det har blitt vanskeligere nå, men jeg mener det ikke var urealistisk å i det minste kjempe om en plass i Champions League sist sesong, uttaler Parry.

- Ser man på kriteriene vi benyttet da vi ansatte Gerard og Rafa, var de litt annerledes. Med Gerard bestemte vi oss bevisst for å gå for en med kontinental erfaring. Vi ønsket å komme med i Champions League, og franskmennene var i siget, så vi gikk for noe helt nytt.

- Når vi tok farvel med Gerard var vi klare for Champpions League. Da ønsket vi å kjempe om ligatittelen. Vi ønsket en ung og sulten manager, ikke noen som var ute etter å pensjonere seg. Rafa, som hadde vunnet ligaen to ganger med Valencia, passet oss perfekt.

Parry ser at dagens eiere har en helt annen tilnærming til det å finne ny manager i sin søken etter Kenny Dalglish sin arvtaker. Fenway Sports Group linet opp en rekke kandidater, i stedet for å velge seg uten bare noen få navn.

- Vi satte veldig stramme kriterier, som ledet oss til en liste med bare ett navn på. Begge gangene fikk vi den personen vi var ute etter.

- I alle forhandlinger handler det om dyktighet og litt flaks. Det tredje elementet er timing. Noen ganger slår det ut i din favør, noen ganger ikke. Alt avhenger av om de riktige folkene er tilgjengelige.