- City har satt standarden

Pepe Reina mener at regjerende ligamester Manchester City har satt den standarden som også Liverpool må aspirere til.

- Vi måtte gjøre jobben mot Hearts før vi kunne tenke på kampen i morgen. Jeg syntes vi gjorde det ganske bra i Skottland. Det var en tøff dag på jobb, men vi ønsket å gjøre jobben vår før returkampen på Anfield i neste uke. Nå står altså Manchester City for tur. De er trolig den tøffeste motstanderen vi kan få akkurat nå. Det er tidlig i sesongen ennå, men de er utvilsomt favoritter til ligatittelen igjen, så det blir en meget vanskelig kamp, sier Liverpools sisteskanse til klubbens offisielle nettsted.

- City er et lag som kan straffe deg. De er alltid på hugget, klare til å utnytte den minste feil, så vi må sørge for at vi ikke gjør feil for ofte, fordi City har spillere som kan utnytte dette. Vi må få opp balltempoet og diktere tempoet i kampen.

- For meg spiller den ingen rolle når vi møter storklubbene. Du må spille mot disse lagene før eller siden uansett. Det er fint å spille mot dem nå i den forstand at det er vår første ligakamp på Anfield, noe som vil være ekstra motiverende for oss.

- City er praktisk talt i stand til å stille med to forskjellige lag. De har en tropp som koster mange millioner, og de har noen store individuelle spillere. De har kvalitet som gruppe også, og det handler ikke bare om spissene deres. De har spillere som Silva, Yaya Toure, Hart og Kompany. De har et sterkt lag, noe vi må være forberedt på.

- Joe Hart er en av de beste målvaktene som finnes, kanskje den aller beste for øyeblikket. Han har hatt to meget gode sesonger, og i fjor var han kampens beste spiller og reddet City på Anfield.

- De siste sesongene har vi kanskje hevet spillet vårt mot storklubbene, og det må vi fortsette med. Vi vet hvor viktige disse storkampene er for fansen. Som spiller trenger du ikke ekstra motivasjon når du møter Manchester City. De er regjerende mestere, og det sier alt. Forhåpentligvis kan vi få en god ettermiddag.

- Over en hel sesong tror jeg dessverre ikke at vi er på samme nivå som City, men i enkeltkamper kan vi slå dem, så vi får se hvordan det går. Det er vanskelig å konkurrere med pengesterke klubber som Manchester United, Manchester City og Chelsea over en hel sesong, men vi har begynt på et prosjekt der målsettingen er å klare det. Vi har et langsiktig prosjekt, og bygger fra grunnen.

- Vi tar steg for steg, og plukker opp ideene til manageren om hvordan han ønsker vi skal spille. Jeg forstår fotball på samme måte som manageren, så det er bra for meg. Jeg blir mer involvert i spillet nå, noe jeg liker. Spillestil er viktig for alle lag, og det er noe vi forsøker å terpe på.

- I de siste 3-4 kampene har jeg vært mye mer borti ballen, og jeg skal sette i gang angrepene. Vi ønsker å holde på ballen, holde den i laget og sørge for at noen går på løp. Derfor er det viktig at jeg er involvert, som en støtte til midtstopperne og sidebackene om det trengs. Jeg er fornøyd.

- Jeg spiller fotball for å vinne. Vinne trofeer og kamper. Dersom du spiller god fotball har du større sjansene til å vinne kampene. Så enkelt er det.

- Vi ble sjokkert over resultatet mot West Bromwich. Vi forventet ikke at det skulle bli en enkel kamp. Vi hadde en dårlig dag på jobb. Vi kontrollerte kampen frem til det 43.minutt, og så scoret de et mål i verdensklasse. Vi startet godt i annen omgang, men utvisningen og straffesparket avgjorde kampen.

- Nå må vi prestere bedre på hjemmebane enn vi gjorde i fjor. Vi kan ikke prestere på samme nivå hjemme på Anfield som vi gjorde i fjor. Vi må gjøre vår hjemmebane til et uinntakelig fort igjen, og våre fans vil spille en viktig rolle i så måte.

- Min personlige ambisjon for sesongen er å vinne kamper. Alle ønsker å komme blant topp fire, men vi må beholde roen og ikke sett oss så konkrete mål ennå. Det er tidlig, og vi bygger en tropp og et et nytt lag. Vi må være tålmodige, avslutter keeperen som runder 30 år i neste uke.