- Comolli var ikke rett mann

Formann Tom Werner forteller om grunnen til at Liverpool FC valgte å skille lag med sportsdirektør Damien Comolli. Eierne er meget misfornøyd med resultatene denne sesongen, og franskmannen var ikke rett mann til å implementere eiernes strategi.

Liverpoolfc.tv ber formann Tom Werner om å begrunne hvorfor sportsdirektør Damien Comolli har forlatt klubben.
- Jeg tror det er rimelig å si at ingen av supporterne er fornøyd med resultatene vi har oppnådd i år. Vi føler at vi er en klubb som må fremstå som den sterkeste klubben innen fotballen, og vi ønsker å ta oss dit. Vi foretar disse beslutningene med stor forsiktighet. I Boston har vi gitt våre folk myndighet, og vi har hatt stor suksess med vår manager som har vært der i åtte år, og med vår generalmanager. Vi foretrekker stabilitet. Men når det er tid for å agere, så må vi agere hurtig. Vi nærmer oss slutten av sesongen og sommerens transfervindu. Vi følte at det var viktig å foreta denne endringen raskt, sier Tom Werner til Liverpoolfc.tv.

Reflekterer Damien Comollis avgang at eierne er misfornøyd med utbyttet av spillerinvesteringene?
- Jeg vil si at vi har ressurser til å konkurrere med hvem som helst. Jeg vil ikke være konkret om noen spesielle avgjørelser som har blitt foretatt. Vi føler at det finnes nok talent på banen for å vinne. Som sagt har vi vært misfornøyd med resultatene så langt, og det har også de fleste supporterne vært. Men vi snakker også om fremtiden. Vi har en strategi som vi har implementert. Vi føler at Damien trolig ikke var den riktige personen til å implementere vår strategi.

Vil Damiens avgang påvirke transferplanene til sommeren?
- Vi hadde en strategi som vi har blitt enige om. Det var noe splid i implementeringen av den. Den strategien er sterk, og det vil fortsette slik. Vi må bygge et sterkt system under førstelaget. Vi jobber hardt med å identifisere transfermål. Vi kommer til å bli bedre neste år.

Er det fortsatt et behov for en sportsdirektør i klubben?
- Vi har tro på at strukturen vi har diskutert, er den riktige. Det betyr ikke at vi ikke vil se på om vi kan tøye det, men vi føler at det vil være sunt å ha en kollektiv gruppe til å ta beslutninger. Debatten er sunn. Noe av grunnen til at vi foretok denne avgjørelsen nå er fordi vi ønsker å begynne på prosessen med å finne en god erstatter.

Har dere en kandidat i tankene?
- Vi har ingen spesielle kandidater i tankene. Noe av grunnen til at vi tok denne beslutningen i går var for å være i best mulig posisjon til å gå videre så raskt som mulig.

Dersom du ønsker siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil når det skjer - Prøv denne linken