- Det blir en følelsesladet semifinale

Kenny Dalglish tror det blir en følelsesladet affære å spille semifinale mot Everton dagen før 23-årsdagen for Hillsborough-tragedien.

Det skal holdes ett minutts stillhet før avspark på Wembley for å minnes de 96 supporterne som omkom på Hillsborough i forbindelse med FA-cupsemifinalen mellom Liverpool og Nottingham Forest i 1989.

- Ett minutts stillhet på Wembley – det er ironisk at det er Liverpool og Everton på Wembley igjen, for det var finalen det året. Dette blir en svært følelsesladet stund for alle. Også Evertonians ble rammet av Hillsborough-tragedien, akkurat som Liverpool-fans ble det, med familiemedlemmer som aldri kom hjem, uttalte Dalglish under sin pressekonferanse i dag.

- Det blir gripende, og jeg er sikker på at begge lags supportere vil gjennomføre ett minutts stillhet med samme verdighet som de utviste i 1989. Støtten Liverpool-folk har fått fra Evertonians og motsatt er fantastisk, og den verdige måten de har håndtert tragedien på er noe byen kan være stolt av. Jeg er sikker på at det vil fortsette slik.

Dalglish innser at det ikke er noen vanlig semifinale når Liverpool møter Everton på Wembley.

- Det blir litt ekstra krydder når det er et lokaloppgjør. Begge klubber har tjent byen på fantastisk vis.

Journalistene ville vite om Dalglish trodde det ville være til hjelp for de røde at de allerede har spilt en finale på Wembley denne sesongen.

- Det gjør det litt enklere for oss å finne veien dit, spøkte skotten.

Dalglish ble også spurt om hvordan han tror tredjekeeper Brad Jones vil håndtere å bli kastet inn i en slik storkamp etter minimalt med spilletid for klubben.

- Han vil være glad for at han fikk noen minutter på banen mot Blackburn. Han er spent på kampen, akkurat som alle andre. Doni skal ha honnør for at han har holdt seg i form og fokusert, og det samme gjelder Brad. Vi skal ikke dvele for mye ved spillernes privatliv, men det som skjedde med Brad vil ha vært en byrde for noen og enhver. Han kom seg videre, og viste seg som en virkelig sterk person. Du kan bare forsøke å forestille deg hvordan det er å gå gjennom noe slikt. Han har gjort det, og nå fikk han en opptur med litt spilletid tirsdag kveld, der han også reddet et straffespark. Vi vet at det har krevd en god del av ham å komme tilbake og vise karakterstyrke på denne måten.

Peter Gulacsi er hentet tilbake fra låneoppholdet i Hull, og vil også håpe å bli inkludert i kamptroppen på lørdag.

- Vi skal se hvilken forfatning han er i. Vi har hentet ham tilbake fra låneoppholdet i Hull. Han møtte på trening i dag, bekrefter Dalglish.

Manageren ble også spurt om hva det vil bety for klubben om man når enda en cupfinale denne sesongen.

- Det får andre enn meg bedømme. Vi ønsker ikke å foregripe begivenhetenes gang. Vi vet hvor vanskelig denne kampen blir. Everton er like oppsatt på å vinne kampen som oss. Å vinne kampen vil være viktig for oss. Etter kampen kan vi diskutere det som har skjedd.