- Det ligger i klubbens DNA

Liverpool har tendens til å gjøre det vanskelig for seg i finaler og store kamper på nøytralt gress, men finner alltid en måte å komme tilbake og vinne.

 I Champions League-finalen i 2005, FA-cupfinalen i 2006, Carling Cup-finalen i 2012 og semifinalen i FA-cupen mot Everton i 2012 slapp Liverpool inn det første målet, men kom tilbake til seier.

- Det er i klubbens DNA, sier Jamie Carragher til Liverpool ECho.

- Jeg sa til Stevie: «Hvor mange ganger har vi gjort det?» Det ser ikke bra ut, men vi finner en måte å vinne på. Vi har gjort det tidligere, og jeg tror vi alltid vil ha det i fremtiden.

- Vi har fått supporterne gjennom det, vi sier det hver gang vi har en stor kamp. Jeg tror ikke mange klubber har den evnen. Man United har det, vi har det. Det er bare å finne måten å vinne på i disse store øyeblikkene.

- Jeg vet ikke hva det er. Det er ikke noe du kan sette fingeren på, men vi har det. Du ligger under 0-1 og forsøker å finne en måte tilbake. Men vi finner alltid en måte. Du bare holder det gående.

- Jeg tror ikke det vi gjorde handler om våre evner, men det har med viljestyrke å gjøre. Lagene på toppen av tabellen er de beste lagene, men vi har det opplagt når det avgjøres over én kamp. Det er ikke bare disse lagene, men det er det spesielle som klubber kan ha, og det har vi.

- Vi viste hva Liverpool handler om. David Moyes sa at hele landet sto bak dem, men vi er en spesiell klubb med spesielle fans. Ikke mange lag kunne ha kommet tilbake. Vi gjorde det i 1986 da Everton ledet 1-0 til pause, og vi har gjort det igjen. Vi har den egenskapen å komme tilbake.

Jamie Carragher vet at det var en meget spesiell kamp og seier.
- Dette var trolig det største derbyet jeg har spilt. Jeg har spilt i Champions League- og FA-cupfinaler, men den var der oppe blant dem på grunn av hvem vi møtte og at det var på Wembley.

- Du sier ikke slikt før kampen fordi du ikke ønsker å sette deg i en slik posisjon dersom du skulle tape, så du legger en demper på det. Men vi alle var klar over hvordan det ville være dersom Everton hadde vunnet kampen.

- Jeg er gald og fornøyd på vegne av manageren og supporterne mer enn noe andre etter den uken vi har hatt og hva som skjedde utenfor banen.

- Hva ville reaksjonen ha vært dersom vi hadde tapt i dag? Tusenvis av supportere har kommet ned. Jeg så dem på Lime Steet på tv, og de var selvsikre.

- Det var en av disse kampene jeg tror mange folk kanskje ikke ønsket at vi skulle vinne. Så det det å gå videre, spesielt under disse omstendighetene, gjør meg glad på deres vegne.