- Det må bli et nytt likskue

En advokat for Hillsborough-familiene mener at et nytt likskue er et minimum etter Hillsborough-panelets avsløringer i dag.

Hillsborough-panelets rapport på 389 sider har omsider fått frem sannheten om Hillsborough-tragedien. Der blir det slått fast at politiet i South Yorkshire endret på forklaringer for bevisst å legge skylden på supporterne. Statsminister David Cameron ba tidligere i dag om unnskyldning for den urett som har blitt begått mot ofrene, de etterlatte, de som overlevde og Liverpool-supporterne generelt. Hillsborough-familienes advokat James Saunders tar nå til orde for et nytt likskue, slik at familiene kan få den rettferdigheten de søker.

- Jeg er så priviligert å representere Hillsborough Family Support Group. Hillsborough-panelet har i dag publisert en rapport som fordømmer myndighetene og prosessene som ble igangsatt for å skjule sannheten om Hillsborough i så lang tid. Folkene som skulle sørge for sikkerheten til Liverpool-supporterne som døde var ikke bare skyld i det som hendte, men de løy om det for å unngå å få skylden, og la i stedet på grusomt vis skylden på ofrene, uttaler Saunders til Press Association.

- Vi hilser uttalelser fra David Cameron og politikere fra alle partier i dag velkommen som en start på prosessen med å lege sårene, men et nytt likskue er påkrevet. Familiene og samfunnet fortjener det.

- Det er nå opp til Regjeringsadvokat Dominic Grieve å komme med en søknad til High Court om å underkjenne dommen fra det forrige likskuet basert på det faktum at det har blitt tuklet med bevisene, og at dommen er basert på opplysninger som ikke er sanne. Først da kan et nytt likskue forsøke å komme frem til den offentlige sannheten som nå kreves.

- Jeg kommer nå til å ta en skikkelig gjennomgang av alle de nye bevisene som foreligger før vi tar andre steg, men det kan fort skje at de folkene som har løyet og tuklet med bevis må stå til rette for dette personlig gjennom rettssystemet.