- En inspirasjon for alle

En alvorstynget Brendan Rodgers fikk i dag ytterligere spørsmål om Hillsborough. Manageren understreket at tragedien alltid vil være en del av LFC, og at alle i klubben forstår det. Han oppfordret til at det måtte bli slutt på ukvemsord fra fans.

- Jeg er glad på vegne av familiene, men ble også sjokkert over noe av det som kom fram, fortalte Rodgers på dagens pressekonferanse på Melwood. En konferanse som ble sendt på Liverpools fjernsynskanal med kun svart bakgrunn, uten sponsornavn.

- Jeg hørte om Hillsborough da jeg var en 16 år gammel gutt i Nord-Irland, og nå er jeg 39 år. Det er utrolig at det har tatt så lang tid. De som har vært involvert i dette fortjener stor respekt for hva de har måttet gå igjennom i 23 svært anstrengende og tøffe år. Forhåpentligvis kan familiene og andre nå føle en form for rettferdighet.

- For meg dreier dette seg også om mer enn Hillsborough, det dreier seg om livet selv. Hvis du har blitt gjort en urett, og du føler sterkt nok for det, da kjemper du for å gjøre det rett igjen. Du gir ikke opp, noe disse menneskene har vist. Du kan ikke forestille deg hvordan det må være å miste en datter, en sønn, en bror eller en søster, og så i tillegg til sorgen også måtte ta i mot skyld for noe du ikke har gjort.

- Dette er en inspirasjon for alle.

- Som menneske liker jeg aldri å høre det, uansett hvem det er og hvor det er, svarte Rodgers på spørsmål om at Liverpools supportere også har måttet tåle å høre ukvemsord om Hillsborough fra andre fans. – En skal ikke komme med rop om tragedie og død. Det er likevel slik at det alltid vil være en veldig liten prosent som ønsker å sverte noen andre. La oss håpe at alle kan lære av det som nå har kommet fram.

- Det som tiltrekker deg til Liverpool Football Club er klubbens historie. Hillsborough vil alltid være en viktig del av den. Alle som kommer hit forstår hva dette dreier seg om. På gårsdagens trening hadde vi ett minutts stillhet 15.06, og jeg kikket nøye på alle de som er nye i klubben. Det var ingen som ble forvirret over det, alle skjønte alvoret.

- Det som skjedde i går har bare gitt meg ekstra stolthet over å være manager for Liverpool.