- En meget stor følelse av samhold

Akademi-direktør Frank McParland sier det er en meget stor følelse av samhold – å være én klubb - når han skal beskrive forholdet mellom klubbens ungdomsakademi i Kirkby og førstelagets treningsbase på Melwood.

Academy-direktør Frank McParland hadde nylig besøk av Englands U21-landslagssjef Stuart Pearce og FAs leder for eliteutvikling Gareth Southgate. De kunne selv se at Liverpool-manager Kenny Dalglish følger nøye med på utviklingen av spillerne i klubbens ungdomsavdeling. Dalglish tok faktisk del i en av treningsøktene.
- Jeg hadde et møte med Stuart og Gareth, som tilbrakte dagen her med å se hvordan vi gjør ting, sier McParland til Liverpool Echo.

- Deretter dro vi ut og så på U15 og U16 som jobbet sammen, og der tok manageren del i kampen de hadde mot slutten av økten. Guttene kunne ikke tro det. Man kan ikke sette en pris på noe slikt. Førstelagsmanageren og uten tvil den største spilleren i klubbens historie spiller sammen med dem. De var fornøyd, og sjefen så også ganske fornøyd ut etter å ha scoret et par mål.

Det er nesten tre år siden McParland ble ansatt av Rafael Benítez, og en av oppgavene var å mykne opp i forholdet mellom The Academy og Melwood. Etter Kenny Dalglish’ inntreden har The Academy fått mye støtte av Kenny Dalglish og fotballdirektør Damien Comolli.
- Manageren er her minst én gang i uken og ser alltid så mange kamper han kan. Han kan navnet på hver spiller, deres posisjon og hvorfor vi hentet dem inn.

- Det er det samme med Damien. Jeg har et møte med ham hver torsdag, og han kommer hit ofte.

- De vil se U16 og U18 på lørdager og så U9 til U14 på søndager. Manageren og Damien har kunnskaper om akademiet som om de jobbet her på heltid.

- Vi har også hatt stor støtte fra eierne og Ian Ayre, som til og med har vært med på bortekamper i NextGen Series denne sesongen.

- Det er en meget stor følelse av samhold – å være én klubb. Rafa hentet meg inn for å hjelpe til med å få til det, og nå under Kenny har vi fortsatt med det.

En rekke førstelagsspillere besøker også ofte The Academy i Kirkby.
- Jamie Carragher er her tre ganger i uken med sønnen sin James som er på U9-laget.  Steven Gerrard kommer ofte hit på kampene og viser stor interesse for hva som skjer her. Ofte vil Stevie eller Carra snakke med en gutt om klubben når de signerer for oss. Det er flott av dem å gjøre det.

- Fabio Aurelios sønn trener her. Charlie Adam har også vært her, mens Craig Bellamy har utrolig kunnskap om landslagsfotball på U15/U16-nivå.

- Da vi signerte en ung spiller denne sesongen, så snakket Craig med ham om hvordan han hadde spilt for England i en tv-kamp på aldersbestemt nivå. Han visste hvordan han hadde spilt og hadde en meget god samtale med ham om hva han gjør bra og hva han kan forbedre. Craigs kjærlighet for klubben og entusiasmen skinner virkelig igjennom når han snakker med unge spillere.

De seneste årene har Jon Flanagan og Jack Robinson fått prøve seg på førstelaget, mens Conor Coady og Raheem Sterling har trent på Melwood. Opprettelsen av NextGen Series, en e-cupturnering for U19-lag, har vært en nyttig erfaring. Liverpool møter Ajax i semifinalen på Anfield onsdag 14. mars.
- Vi var den første klubben til skrive på, og vi har vært henrykt over å ha vært med. NextGen Series har vært meget positivt for oss. Det er definitivt veien fremover for unge spillere. De spiller i Europa mot forskjellige motstandere, forskjellige formasjoner og spiller på anlegg til førstelagene. De blir vant til utenlandske dommere, reiser og være på hotell. Det er en skikkelig e-cuperfaring.

- Det har vært en stor læringskurve for oss. Flesteparten av spillerne har spilt på Anfield et halvt dusin ganger. Det er viktig når de går på Anfield med førstelaget i fremtiden at det ikke er nytt for dem.

McParland ser gjerne at Liverpool går til topps i NextGen Series, men ungdomsavdelingens oppgave er først og fremst å produsere spillere for førstelaget.
- Trofeer er flott. Alle var meget skuffet over å ryke så tidlig ut av FA Youth Cup denne sesongen, men vi er langt gladere dersom vi gjør jobben vår som er å sørge for at unge talenter kommer opp på førstelaget. Vi jobber med spillerne hver dag for å forbedre dem.

- Vår jobb er å ta dem opp på neste nivå. Enten det er fra U16 til U18, fra U18 til reservelaget eller fra reservelaget til førstelaget.  Det er det vi har fokus på hver dag.