- En mulighet for ungguttene

Et tosifret antall unggutter utenfor førstelagstroppen er med til statene og Liverpools første pre-season kamper. Brendan Rodgers oppfordrer dem til å gripe sjansen.

Liverpools engelske landslagsspillere og Fabio Borini vil komme til USA førstkommende mandag, mens Luis Suarez, Sebastian Coates og Craig Bellamy er opptatt med forberedelser til OL i London. Det har bidratt til at en rekke av Liverpools unggutter på reserve- og juniorlag har blitt med troppen til Amerika.

Ved siden av allerede etablerte Jack Robinson og Jon Flanagan, ble Raheem Sterling involvert med førstelaget mot slutten av forrige sesong. I tillegg til disse er unge spillere som Danny Ward, Nathan Eccleston, Stephen Same, Brad Smith, Ryan McLaughlin, Andre Wisdom, Jordon Ibe, Adam Morgan, Krisztian Adorjan og Suso med i troppen. Suso vil ankomme det amerikanske kontinent i morgen, etter å ha vært med og vunnet EM for U19 landslag med Spania.

Manager Brendan Rodgers forklarer at dette er en god sjanse til de unge spillerne å vise seg fram, og sørge for at de kan presse gjennom sitt kandidatur til førstelaget kanskje allerede denne sesongen. Blant annet vil Liverpool spille Europa League tidlig i august, hvor flere av klubbens landslagsspillere ennå vil være et stykke unna kampform.

- De får en mulighet, erkjenner Rodgers. – Det er viktig for unge spillere, alt du kan be om er en sjanse. Selv under pre-season kamper, kan de så et frø i tankene til manageren og hos supporterne om hva de står for.

- Det er en god sjanse for meg til å studere dem på nært hold, og så langt har de gjort det meget bra og tilpasset seg den treningen og det arbeidet vi har gjort.

- Ved siden av talent, det viktigste for meg hos en ung spiller er personlighet. Det dreier seg om å ha personlighet til å spille, til å ha det motet. Ikke alle unge spillere er klare til å spille for en slik prestisjefylt klubb som Liverpool. Det tar tid.

- For meg spiller ikke alderen noen rolle. Hvis de er gode nok, hvis det har personligheten og talentet, da vil jeg alltid være villig til å ta dem med.