- Endelig kan familiene få rettferdighet

Liverpool-politiker og parlamentsmedlem Steve Rotheram er glad og lettet over at statsadvokaten krever nye likskuer for de 96 som omkom på Hillsborough.

- Det er unektelig et faktum at det opprinnelige likskuet var feilaktig, og denne søknaden om nytt likskue vil, om den fører frem, bety at man må ta hensyn til nye bevis som foreligger også fra perioden etter klokken kvart over tre. Det opprinnelige likskuet i 1989 tok som alle vet ikke hensyn til bevis fra etter klokken 15.15, sier Rotheram til Liverpool Echo.

- For første gang på to tiår kan man nå legge frem samtlige bevis forbundet med tragedien, og forhåpentligvis vil konklusjonen i dødsattestene til samtlige av de omkomne bli omgjort, fortsetter han.

- Endelig kan hele sannheten om Hillsborough bli offentlig kjent, og de folkene og organisasjonene som hadde ansvaret for det som skjedde kan bli straffet.

- De lidelsene som familiene har gjennomgått er allment kjent, men det er kanskje ikke så godt kjent at noen familier nektet å hente dødsattestene til sine kjære.

- Så snart jeg ble parlamentsmedlem gjorde jeg det klart at så lenge jeg representerte Liverpool kom jeg til å kjempe for sannheten og rettferdighet for de 96. Jeg aksepterte aldri likskuet som konkluderte med at de 96 døde som følge av en ulykke, slik dødsattestene deres opplyste. Kravet fra statsadvokaten gir oss muligheten til å få ulike dødsårsaker for hver enkelt av de som omkom, og familiene har hele tiden kjempet for en kjennelse om uaktsomt drap. Jeg har tiltro til at det britiske rettssystemet ikke vil tillate at en av de største urettene begått i det 20.århundre lenger blir stående ved lag.