- Et sjokk

Liverpool-kaptein Steven Gerrard beskriver 3-0 tapet for West Bromwich i ligaåpningen som et sjokk.

Nå oppfordrer kapteinen sine lagkamerater til å slå tilbake i de kommende kampene, etter Liverpools svakeste resultat i en ligapremiere på 75 år.

- Etter kampen var vi i sjokk over resultatet. Det var aldri en 3-0 kamp, sier Gerrard til Liverpool Echo.

- Jeg trodde vi ville dra dit, dominere og vinne kampen, men slik ble det ikke. I fotball føler du av og til at du ikke får som fortjent, fortsetter midtbanespilleren.

- Det tok fem minutter før vi fant roen, men etter det kontrollerte vi kampen frem til de scoret mot spillets gang like før pause. I annen omgang var det flere ting som ikke gikk vår vei på viktige tidspunkter.

- Dette var ikke sesongstarten vi ønsket oss, men vi må ikke få panikk. Det var kun første kamp, og det var en dårlig dag på jobb. Vi må se det store bildet. Det er så mye håp rundt klubben, og det er bare riktig.

- Etter å ha tapt 3-0 vil alle bli bekymret. Da er det viktig at jeg selv og andre rutinerte spillere tar ansvar for et svakt resultat. Vi må legge dette bak oss. Vi må børste av oss støvet og slå tilbake mot Hearts torsdag kveld. Vi må reagere med å kjempe og få oss tilbake på skinnene i de kommende kampene.

Lagkapteinen mener det var hans feil at Daniel Agger ble satt i en situasjon der han ble utvist 13 minutter ut i annen omgang.

- Det var min feil. Jeg gjorde en feil som førte til utvisningen. Jeg ga bort ballen, og Daniel ble satt under press. Jeg må ta det hele og fulle ansvaret for det som skjedde.

- Daniel var aldri borti spilleren, men avgjørelsen gikk mot oss. Vi følte oss urettferdig behandlet når dommeren dømte straffe og vi mistet Daniel for resten av kampen. Vi lå allerede under 1-0, og når vi mistet Daniel ville det bli veldig vanskelig å slå tilbake. Det faktum at vi bare var 10 mann på banen var årsaken til at de fikk et par mål til.

- Vi var uheldige som fikk straffe nummer to mot oss også. Martin skal slå en pasning, og var ikke klar over at Long var der. Spilleren går i bakken, og de får straffe. Det var vanskelig å håndtere for laget. Det var en av disse dagene du helst vil glemme. Dersom noen ønsker å fordele skyld bør de peke i min retning.