- Evra lurte Suarez

Glen Johnson hevder det var Patrice Evra som ikke ville håndhilse på Luis Suarez på Old Trafford for en snau måned siden, ikke omvendt.

- Evra lurte Suarez på Old Trafford. Dette er ikke noe jeg sier for å være morsom. Dersom jeg ønsket å håndhilse på noen, ville jeg rette ut hånden rett foran meg. Dersom jeg holder hånden ned nesten langs siden min, ønsker jeg i realiteten ikke å ta vedkommende i hånden. Luis tok ikke Evras hånd fordi Evra holdt den ned langs siden. Hva ellers skulle Luis ha gjort? Ville du forsøkt å håndhilse på noen som holdt hånden ned langs siden? Selvsagt ikke, uttaler Liverpools høyreback til Daily Mail.

- Men så, når Luis passerte, tok Evra tak i armen hans da han begynte å gå videre, for liksom å gjøre alle oppmerksomme og markere «Se, jeg ønsket å ta ham i hånden, og han gjorde det ikke».

- Evra følger Luis med øynene akkurat som han spekulerer «Han har gått nå, så jeg vil dra ham tilbake». Evra lå trolig våken hele natten i forkant og tenkte ut det der. Det hele er latterlig, sier Johnson.

Forsvarsspilleren er Liverpools eneste fargede førstelagsspiller, og har blitt kritisert av andre fargede idrettsutøvere fordi han tok Luis Suarez i forsvar etter episoden med Patrice Evra. Blant annet var tidligere Manchester United-forsvarer Paul McGrath og rugbyspilleren Marcel Garvey ute med kritikk av Johnson på Twitter, etter at samtlige Liverpool-spillere forsvarte Suarez ved å benytte T-skjorter som støttet ham i forkant av bortekampen i Wigan.

- Dette har blitt et tema kun fordi jeg er den eneste fargede spilleren i klubben. Dersom de mener at det var galt at de andre spillerne i klubben støttet Luis, burde det ha blitt ansett som like ille som at jeg støttet ham. Folk kritiserer meg fordi jeg er sort. Det er egentlig McGraths utsagn som er rasistisk. Det han sa var rasistisk. Han sa det om meg bare fordi jeg var den eneste sorte spilleren som brukte T-skjorten. Han går løs på meg på grunn av hudfargen min.

- Jeg er min egen herre. Dersom jeg har noe jeg ønsker å si eller noe jeg ønsker å gjøre, så gjør jeg det. Grunnen til at jeg brukte T-skjorten er at jeg vet med 100% sikkerhet at Luis Suarez ikke er rasist. Han er en av spillerne på laget jeg trives aller best sammen med.

- Jeg er fortsatt på Twitter, men jeg bruker det ikke mye. Det er så mye patetisk som blir skrevet der ute. Det eneste folk ser ut til å bruke Twitter til er å kritisere andre. Jeg har ikke snakket med Paul McGrath om dette. Jeg bryr meg egentlig ikke om hva han mener om saken. Jeg kjenner ham ikke. Men når han sa det han sa, oppsummerer det i grunnen personen. Det er hans problem.

- Når det gjelder han der rugbyspilleren. Vel, det han sa var vel ikke akkurat så intelligent, var det? Jeg aner ikke hvem denne fyren er heller. Han burde konsentrere seg om å spille rugby.

- Dersom jeg skulle reagere på alle kommentarene jeg får på Twitter vil jeg bli sittende å krangle hver eneste dag, vet du. Som sagt, når folk skriver tåpelige meldinger.....vel, du kan dra dine egne konklusjoner.

- Bevisene var Luis sitt ord mot Evras ord. Jeg påstår ikke at Evra lyver, men det er hans ord, mot Luis sitt ord, er det ikke? Så hvordan kan dommen gå så sterkt i Evras favør? Jeg jobber sammen med fyren hver eneste dag. Han ville aldri ha sagt dette.

- Slik mediene er nå til dags, kom dette til å bli slått stort opp. Det med T-skjortene var kanskje ikke det riktige å gjøre. Hvordan skal jeg si dette? Vi brukte dem for å vise vår støtte til Luis. Det var ikke for å sende en melding til alle andre. Det var en melding kun for ham.

- Det ble fremlagt som om vi ønsket å kringkaste noe. Vi gjorde ikke det. Det var klubbens ide. Men vi var selvsagt enige. Vi tenkte vel ikke på hvordan folk ville reagere.

- Jeg skrev det jeg mente om denne saken på Twitter. Neste dag kom Luis bort til meg og takket meg, og sa det betydde mye for ham. Jeg skrev det ikke fordi jeg ville at han skulle komme å takke meg. Jeg ønsket bare å la folk få vite hva jeg mente om saken. Om folk liker eller hater det jeg gjorde, bryr jeg meg ikke om.

- Jeg tror det var godt for Luis å se at lagkameratene hans støttet ham. Folk tenker ikke på at slikt som dette blir hengende ved folk, og kan ødelegge karrieren deres. Han kunne nesten ha blitt tvunget bort fra Liverpool. Luis er en god gutt, og en fantastisk fotballspiller, og det eneste han ønsker er å fortsette å spille fotball.

- Jeg skjønner ikke at folk ikke forstår at i hans kultur så er ordene «negro» og «negrito» helt vanlige ord. Han slutter da ikke å bruke morsmålet sitt bare fordi han bor i utlandet. Dersom vi reiste utenlands vil vi bruke vår «slang», ville vi ikke? Jeg skjønner ikke hvorfor noen skal få trøbbel fordi om man bruker sin kultur i et annet land.

- Jeg jobber sammen med Luis hver dag. Jeg vet hvordan han er. Andre folk vet ikke det. Jeg kommer ikke til å forandre mening.

Under oppveksten i Greenwich i sør-London ble Glen Johnson selv ofte offer for rasistiske ytringer.

- Rasismen var selvsagt der. Som alle andre barn hadde jeg mine fighter når jeg vokste opp, på grunn av at noen kom med slengbemerkninger og jeg reagerte på feil måte. I fotballen har jeg ikke hatt problemer med dette. Vi har hatt to store saker denne sesongen, med to høyprofilerte spillere som du ikke ville forvente dette fra. Selv har jeg aldri opplevd rasistiske bemerkninger fra en annen spiller i fotballen. Aldri.

- Når noe slikt som dette skjer, virker det som dette blir noe folk har fokus på igjen for en periode, og vi får høre mer om det, før folk glemmer temaet igjen. Det må være veldig frustrerende for alle de som jobber med antirasisme-kampanjer. De må synes at alt arbeidet de har gjort er forgjeves. Men jeg ser det ikke slik i det heletatt.

Johnson har stor sympati med Suarez, fordi han er vant til at mediene gjør en fjær til fem høns.

- Mye har vært sagt og skrevet om meg også, som ikke har vært så morsomt. Det har stort sett blitt glemt, og det virker som det meste handler om fotball nå. Det er fotballen jeg ønsker å være kjent for. Men det tok en stund for jeg selv ble kvitt visse stempel. Derfor føler jeg med Luis. Dritt blir hengende ved deg. Historiene om meg selv var latterlige. Jeg kunne ikke annet enn å le av de.

- Jeg mener, hvem tror egentlig på at jeg ville stjele et toalettsete? Kom igjen. Finnes det tyver som går til kassen med kredittkortet i hånden, og prøver å betale? De løper vel normalt gjennom døren, gjør de ikke?

- Men slike skriverier påvirker alle. Min mor fikk høre ting hun ikke hadde behøvd å få høre. Min bror hører rykter som gjør at han ender opp med å krangle med noen.

- Men dette er over nå. Nå handler det kun om fotball. Det er slik jeg ønsker at det skal være.