- Forsinkelsen betyr lite

Brendan Rodgers tror de siste kampene gir laget selvtillit før helga, og han tviler på at den sene flyturen hjem fra Italia vil ha noen effekt på troppen.

For tekniske problemer hindret nemlig Liverpool i å reise hjem etter Udinese-seieren i går, og laget landet ikke i England før i ettermiddag.

– Det betyr ikke veldig mye fordi flesteparten av spillerne uansett skulle starte med restitusjon i dag. De eneste det kunne ha fått merke dette, er faktisk spillerne som ble igjen hjemme – men de er tatt hånd om. Steven Gerrard, Lucas og Daniel Agger skal alle hatt gjennomført en god trening i formiddag, så de er i takt med skjema og klar for fellestreningen i morgen. Det som var viktig før søndag med tanke på spillerne som spilte kamp i går, når det gjelder mat og næring, ble gjort problemfritt i går kveld, forteller Liverpools 39-årige sjef.

Manageren har også tro på at de siste kampene gir forhåpninger og tro på flere seire i tiden som kommer. Liverpool har kun tapt én ligakamp siden september, og er nå også videre i Europa.

– Jeg tror alle våre siste prestasjoner gir oss selvtillit inn mot denne kampen. Spillerne går rundt med selvtillit hele tiden. Våre siste seire har vært knappe, men samtidig kunne vi fort vunnet med større sifre dersom vi hadde opptrådd mer klinisk foran mål. Det viktigste er uansett at vi vinner kamper, og jeg tror at jo lenger ut i sesongen vi kommer, jo bedre blir vi foran mål og generelt på den øverste tredjedelen av banen.

– Vi vet at West Ham-kampen blir tøff. De skaffet seg et fantastisk resultat i deres forrige kamp, mot Chelsea, og Sam (Allardyce) har gjort det veldig, veldig bra – først med opprykk og siden gjort laget svært vanskelig å slå i toppdivisjonen. Vi reiser uansett til West Ham med høy selvtillit. Det spillemessige blir bare bedre og bedre for vår del.

De røde har ennå ikke fulgt opp en ligaseier med en ligaseier denne sesongen. Nå sikter de røde seg inn på å bryte den statistikken.

– Jeg håper det. Dersom man skal oppnå suksess, er man nødt til å være konsekvent. I løpet av åpningen på denne sesongen har vi kanskje ikke hatt marginene på vår side, men vi har klart å spille åtte kamper på rad uten tap i serien – og de vi har spilt uavgjort kunne like gjerne endt med seire. Men dersom man stadig skal kjempe i toppen, må man finne en konsekvent god form.

– Spillerne skal uansett sies å være konsekvent og hardtjobbende på treningsfeltet, og hver eneste dag har vært briljant. Vi bruker mange unge spillere, og nærmest krever at de gjør en manns jobbs allerede nå. Noen ganger skaper det variasjoner i prestasjonene, men det er definitivt noe vi jobber med, og dersom vi får et godt resultat mot West Ham, vil det hjelpe oss på veien.