- Forsvarsspillet må bedres

Brendan Rodgers er krass i kritikken av det defensive etter tapet mot Udinese torsdag kveld, og karakteriserer åpningsminuttene av andre omgang som late.

- Det er veldig frustrerende. Det var en kamp hvor vi var det klart beste laget, men mistet konsentrasjonen i begynnelsen av andre omgang. Jeg trodde vi hadde vokst fra oss slikt, for å være ærlig, innrømmer en skuffet Liverpool-sjef like etter kampen.

Det så lenge ut til at de røde skulle gå mot en ny seier i Europaligaen da Jonjo Shelvey sørget for hjemmeledelse til pause. Liverpool styrte nær sagt alt av banespillet i første omgang, men ble tatt på senga i åpningen av andreomgangen. Antonio Di Natale brukte nemlig under ett minutt på å utlikne for italienerne.

- Jeg synes vi var late. Late i pasningsspillet, sløve og slurvete, forklarer Rodgers, og legger til at spillerne ikke gjorde det han kaller «drittjobben» – å følge løpene fra motstanderen.

- Vi hadde full kontroll i første omgang, og ledet helt fortjent, men var så svake i begynnelsen av andre omgang at det var skremmende.

- Konsentrasjonen vår var veldig dårlig, og før vi visste ordet av det, lå vi under 1–3. De siste 20 minuttene var imidlertid veldig gode, men da var det for sent.

Nordiren vet ikke hvorfor spillerne ikke fulgte med i andre omgang, og skylder på mental svikt. Han synes ikke at spillerne ble komfortable, tross det enorme ballinnehavet før pause.

På spørsmål om den defensive jobben, slår Brendan fast at ting må forbedres.

- Det er kontinuerlig jobbing som gjelder. Måten vi spiller på, med bevegelser og pasninger, tenner spillerne og resten av stadion. Men du kan ikke være nødt til å score to, tre, fire og fem mål for å vinne kamper.

- Som en enhet defensivt, er vi nødt til å bli bedre.

39-åringen sier han kommer til å prate mye med spillerne, og forklarer at de naturligvis også er veldig skuffet over å ha tapt 2–3.

Anzji slo Young Boys 2–0 tidligere i kveld, noe som gjør at Liverpool nå ligger som nummer tre i gruppe A, og Rodgers gjør det klart at det kommer til å bli en jevn og tett gruppe. Sjefen hinter til at Liverpool kommer til å bruke nye, unge spillere i Premier League fremover.

- Vi ønsker naturligvis å avansere videre i turneringen, men som vi har sett i åpningskampene, er noen av de unge spillerne som fikk prøve seg i Europaligaen nå fast i Premier League-laget.

- I løpet av de neste kampene skal vi selvfølgelig kjempe for poengene (i Europa), men jeg er også åpen for at et par-tre andre spillere kan ta steget og hjelpe laget i Premier League.