- Gerrard bør være kaptein

Stewart Downing mener sin klubbkollega er perfekt som kaptein, og håper han får den rollen også for det engelske landslaget under EM.

Det er to dager til England møter Nederland på hjemmebane, men den store fotballnasjonen står i dag uten permanent landslagssjef og landslagskaptein. Det engelske fotballforbundet valgte å ta fra John Terry kapteinsbindet etter anklagene om rasisme, og Fabio Capello svarte med å si opp sin stilling som sjef. Italieneren følte FA tok fra ham autoritet.

Stuart Pearce er midlertidig landslagssjef, og Downing mener det ikke er mange som håndterer kapteinsrollen bedre enn Steven Gerrard.

- Han har vært kaptein for Liverpool i mange år og gjort det veldig bra, og dersom han blir plukket til å være Englands kaptein vil han gjøre det bra der også, forklarer Liverpools venstreving på en pressekonferanse i forkant av landslagsoppholdet. 

- Steven er en stor karakter i både Liverpool- og England-troppen. Han har en fantastisk innflytelse på England, og driver laget fremover, så dersom han blir tilegnet kapteinsbindet er det strålende.

Downing, som scoret på sin mulighet fra ellevemeteren i straffesparkkonkurransen i går kveld, håper også at Gerrard ikke velger å avslutte sin landslagskarriere etter sommerens EM.

- Han har definitivt mye å bidra med. Jeg har ikke snakket med Steven om han vil legge landslagskarrieren bak seg etter europamesterskapet, men for mitt vedkomne håper jeg han fortsetter.

27-åringen kostet £20 millioner da han kom fra Aston Villa forrige sommer. Den Middlesbrough-fødte vingen har imidlertid ingen anelse om hvem som kommer til å overta sjefsroret på det engelske landslaget.

- Vi har en stor og viktig turnering til sommeren, så det blir en god test å spille mot nederlenderne. De har en veldig sterk tropp, men jeg har tro på at vi kan komme fra det med et godt resultat. 

- Hver gang det kommer en ny landslagssjef inn dørene er det en helt ny start for oss. Vi må alltid prøve å imponere ham, noe som kan være bra før EM for vi trenger konkurranse om plassene.

- Jeg tror vi som spillere må fokusere på kampene, så kan fotballforbundet ta seg av hvem som skal være sjef. I øyeblikket er Stuart Pearce vår landslagssjef, og vi støtter ham.

På spørsmål om hvem han innerst inne tror blir den utvalgte, svarer Downing bookmakernes favoritt, Harry Redknapp.

- Harry er som kjent kanskje den største favoritten til å ta over. Hvis han får jobben vil spillerne naturligvis gjøre så godt de kan for å imponere ham, men i dag er det Stuart Pearce.