- Gerrard er den beste

Jamie Carragher mener Steven Gerrard er tidenes beste Liverpool-spiller. Visekapteinen synes kun Bobby Charlton er bedre når det gjelder britiske midtbanespillere i historien.

Jamie Carragher mener Steven Gerrard kun har Bobby Charlton foran seg på listen over de beste britiske midtbanespillerne gjennom tidene.
- Vi vet alle at han er i toppsjiktet når det gjelder Liverpool-spillere. De fleste har ham som nummer 1 eller nummer 2 bak Kenny Dalglish. Når man ser på listen over de største som har spilt i engelsk fotball, vil jeg si han bare har Bobby Charlton foran seg av de beste midtbanespillerne som har eksistert, sier Jamie Carragher om Steven Gerrard til Daily Telegraph.

- Du setter Charlton som nummer 1 ikke bare for hans prestasjoner med Manchester United, men på grunn av VM i 1966. Bak ham har dere Graeme Souness, Alan Ball, Dave Mackay, Paul Scholes, Roy Keane, Glenn Hoddle, Gazza, Frank Lampard og Bryan Robson. Etter min mening har Stevie overskygget dem alle for det han har gjort for Liverpool og England.

Jamie Carragher ble meget overrasket over at midlertidig landslagssjef Stuart Pearce ikke valgte Steven Gerrard til landslagskaptein.
- Jeg ble sjokkert og overrasket over avgjørelsen. Scott Parker er en stor spiller og alle respekterer ham, men Steven Gerrard bør være Englands kaptein. Han var kaptein i VM og har vært en av de beste spillerne for sitt land i 10 år, og det var ingen diskusjon å ta for meg. Uansett hvem som er Englands landslagstrener, så bør Gerrard være kaptein, og han burde ha vært det mot Nederland.

Steven Gerrards opptreden mot Everton har satt fart i diskusjon om han er den beste spilleren som har ikledd seg en Liverpool-trøye.
- På grunn av det han har gjort for klubben synes jeg han er den beste. Dalglish, Souness og Ian Rush spilte alle sammen på et stort lag, men ettersom fotball er et lagspill, er det hardere for Stevie fordi han ikke bestandig har spilt på store lag.

- For meg er hans opptreden i FA-cupfinalen i 2006 større enn Ian Rush i FA-cupfinalen i 1986, og han har også levert regelmessig i store kamper som Champions League-finalen i 2005.

- I deres tid inneholdt 1.divisjon de beste spillerne i Storbritannia, men nå har Premier League mange av de beste spillerne i verden. Jeg vil definitivt tro at folk ikke vil innse hvor god Stevie har vært før han legger opp.

- Det har vært vanskeligere for ham på mange måter. Når du tilbringer hele din karriere i en klubb, har supporterne opplevd deg som unggutt og husker alle feilene dine fra tidligere, og når det nærmer seg slutten, begynner folk å spørre seg om du er den samme spilleren. Selv de store Liverpool-spillerne hadde det ikke slik fordi de kom senere eller forlot klubben før de la opp.

- Jeg vet hvor vanskelig det kan være for en lokal gutt å leve opp til forventningene, spesielt for Stevie som har hatt så mye ansvar så lenge. Ingen av spillerne som har spilt sammen med ham vil bestride at han er den beste spilleren klubben har hatt, og jeg håper ingen av managerne vil gjøre det heller.