- Gerrard er fortsatt en stor spiller

Enkelte vil hevde at Steven Gerrard ikke lenger er den spilleren han engang var. Det er ikke Brendan Rodgers enig i.

Gerrard har denne sesongen holdt seg skadefri i en lengre periode enn noen gang de to siste sesongene, og har spilt samtlige minutter med ligafotball for Liverpool så langt. Han har imidlertid gjort færre mål enn han pleier, og har ikke scoret siden 5-2 seieren over Norwich den 29. september.

- Jeg tror ikke det har vært noen merkbar forandring i spillet hans, i form av hvilke arbeidsoppgaver han har blitt pålagt. Steven har i en årrekke vært spilleren som kan utgjøre en forskjell. Han har kanskje ikke scoret så mange mål som han hadde ønsket denne sesongen, men han er fortsatt en effektiv spiller, uttaler manager Rodgers til Liverpool Daily Post.

- Jeg har verken forlangt mer eller mindre av ham defensivt enn han har vært vant med fra før. Selvsagt ønsker vi at midtbanespillerne våre skal score mål, komme inn i feltet og gamble på en avslutning. Når Steven har gjort det har han vært fantastisk. Bare se på målet hans mot Manchester United.

- Vi spiller 4-3-3 med en defensiv og to offensive midtbanespillere sentralt, og det er de to, inkludert Gerrard, vi ønsker skal komme inn i feltet og score mål, slik at vi får fem angrepsspillere til enhver tid. De to midtbanespillerne sammen med de tre i angrep.

- Steven har instinkt for dette. Det fine er at han ønsker å være gjennombruddshissig. Vårt spill handler ikke om å holde på ballen. Det handler om tempo og hurtighet i spillet, og måten han spiller på, med pasninger og høyt tempo, er strålende. Jeg ønsker at han skal være den spilleren han er. Steven vil bare bli bedre og bedre.

- Han er 32 år gammel, og har spilt en utrolig viktig rolle i suksessen denne klubben har hatt over flere år. Steven er en kar som passer inn i balansen i laget når vi ikke har ballen. Det har ikke blitt stilt andre krav til ham enn han har vært vant med. Det er midtbanespillernes eget ansvar å bli med fremover og score mål.

- Han har vært fantastisk for oss. Han har selvsagt måttet ta mer ansvar, fordi vi nå har en langt yngre spillergruppe. Det tror jeg er den største forskjellen for ham denne sesongen. Det hviler trolig mer ansvar på hans skuldre når det gjelder å ta seg av resten av laget.

- Han er selvsagt lagets kaptein, og i denne perioden har han kanskje følt at det har vært hans plikt å ta seg av de unge spillerne. Han er opptatt av å forbedre klubben, så dette har kanskje ligget i bakhodet hans hele tiden og tatt mye fokus og energi.

- Tidligere har han spilt på lag der han kanskje har hatt mer rutinerte spillere rundt seg, og det tror jeg har vært den største forandringen for ham denne sesongen.

- Men jeg må si at han har vært strålende. Han har vært skadefri, spiller kamper, og kommer raskt til hektene igjen. Så jeg er glad for å ha en slik spiller i gruppen, for han er en fenomenal spiller som alltid er tilstede for oss. Det er fint å ha en spiller med slike egenskaper i gruppen.

- Jeg liker å gi spillerne frihet, og forteller dem at de ikke skal være et lag som bare ligger bakpå og forsvarer seg. Jeg liker at de ønsker ballen, og spiller den raskt.