- Gerrard kan holde det gående i mange år

Brendan Rodgers tror at Steven Gerrard kan spille for klubb- og landslag i mange år til, etter at Liverpool-kapteinen rundet 100 landskamper for England i går kveld.

- Alt Steven gjorde i gårsdagens landskamp var av høyeste kvalitet. Både pasningsspillet hans og lederegenskapene hans var enestående, uttalte Rodgers på sin pressekonferanse i ettermiddag.

- Det er en utrolig prestasjon å nå 100 landskamper. Steven har jobbet hardt for hver eneste landskamp han har fått spille. Han har spilt i flere ulike posisjoner. Alt for å tjene laget.

- Jeg studerte Steven fra avstand i mange år, og de siste fire månedene har jeg hatt fornøyelsen av å jobbe tett sammen med ham. Det er en sann fryd å jobbe sammen med ham. Han gjør ære på yrket sitt, og har flere år igjen.

- I går kveld kunne man se hvor god form han er i. Han var sterk, med stor aksjonsradius, og vil fortsette å være en bauta på landslaget de kommende par årene. 100 landskamper er en stor prestasjon.

Raheem Sterling fikk også sin debut for det engelske landslaget i går kveld, og ble dermed den yngste fra Liverpool FC til å spille for Three Lions.

- Jeg syntes han gjorde det veldig, veldig bra. Du ser kampen og blir imponert over at en guttunge på 17 år spiller i en slik kamp. Han skapte det første målet med pasningen sin, og jeg syntes han gjorde det veldig bra. Han vil bare bli bedre gjennom å spille kamper for sin klubb og for landslaget. Han er et stort talent som må behandles forsiktig både av oss og landslaget.

Pressen ville også vite hva Brendan Rodgers mener om Zlatan Ibrahimovic etter at spissen gjorde fire mål for Sverige i 4-2 seieren over England i går.

- Det fjerde målet var fantastisk. Han er en høy spiller, men hans teknikk, bevegelser og scoringer er helt fantastiske. Han viste hvor sterk han er ved å gjøre noe slikt så sent i kampen. Hans mobilitet og fleksibilitet er utrolig. Han viste hvor god form han er i. Han har alltid vært et vidunderbarn rent teknisk, og han har vist seg som en toppspiller ved å spille for de lagene han har gjort, og oppnådd den suksessen han har gjort.

Etter tre uavgjortkamper på hjemmebane i Premier League, håper nå Rodgers at hans lag kan begynne å høste poeng som fortjent i kampene fremover.

- Vi er gode for øyeblikket. Nå ønsker vi å vinne i stedet for å spille uavgjort. Vi har vist vår karakterstyrke og utholdenhet. Spillerne blør for drakta hver eneste uke. Det gir alt i kampene, og jeg håper de snart vil få den belønningen de fortjener for dette gjennom å vinne kamper. Vi gir oss ikke uten sverdslag i kampene.

- Vi kom tilbake mot Chelsea sist helg, uten å spille opp mot vårt beste. Det var flott. Men det er viktig å vinne på hjemmebane, og det er hva vi satser på å gjøre i helgen.

Wigan vant 2-1 på Anfield i fjor. Liverpool har med andre ord et nederlag å hevne.

- Jeg har stor respekt for Roberto Martinez. Jeg er klar over at han gjorde en fantastisk jobb i Swansea, med den påvirkningskraft han hadde der. Han reiste til Wigan, en annen klubb han kjente godt, og har gjort det strålende der. Vi har den samme fotballfilosofien når det gjelder hvordan vi ønsker å jobbe, og han har gjort en fantastisk jobb. Ikke minst gjorde han det forrige sesong, da Wigan slo Liverpool på Anfield.

- Jeg vet dette blir en tøff kamp. Som sagt er Roberto en fin fyr, som jobber hardt. Han har vært involvert i toppfotballen i dette landet i flere år, og har gjort en strålende jobb i Wigan.