- Handler om sunn fornuft

Brendan Rodgers har sett mange unge talenter blitt ødelagt av en for tung lommebok, og ønsker derfor enn kontrakt som hjelper Raheem Sterling med å beholde sulten til å vinne. Liverpool-sjefen er trygg på positivt utfall.

Diskusjonene om en ny Raheem Sterling-kontrakt er blant de heteste for øyeblikket, men som manager Rodgers og spilleren selv har uttalt de siste ukene og månedene, var planen å vente til Sterling har fylt 18 år.

Det gjør han i dag – lørdag.

Partene skal ha ønsket dette fordi Premier League-reglene hindrer spillere som ennå ikke er myndige i å tegne kontrakter som varer lenger enn tre sesonger.

Men ifølge flere rapporter skal enigheten mellom klubben og Sterlings representanter ha stagnert utover sesongen, ettersom den rykende ferske 18-åringen har fått uventet mye spilletid og imponert – faktisk så mye at han har blitt tatt med i den engelske a-landslagstroppen to ganger og fått sin debut blant de store gutta.

Ryktene om kantringene mellom partene har gitt andre storklubber som Manchester United, Arsenal og Manchester City vann i munnen, og lagene håper de skal klare å rappe stortalentet fra Merseyside – dersom ting ikke går som planlagt.

Brendan Rodgers forsikrer om at ting er under kontroll, men innrømmer at han har følt seg nødt til å gripe inn, og har gitt tips til unggutten om hva som er det beste for ham og hans videre karriere.

– Absolutt. Jeg forsøker alltid å gjøre det, men for meg handler mye av dette om ren fornuft, sa nordiren, ifølge Telegraph, og la til, – jeg vil ikke at klubben eller unggutten skal bli påvirket av alt for høye krav.

– Jeg tror det er en verdi jeg ser i en ung spiller som ennå ikke har oppnådd noe som helst. Alle de store pengesummene som kastes rundt for disse ungdommene kan ødelegge dem. Jeg er med i denne bransjen for å prøve å hjelpe dem med en naturlig utvikling, og penger setter en stopper på realiteten.

– Det er 18 måneder igjen (av Sterlings nåværende kontrakt). Han er en ung spiller, og vi vil bare forsikre oss om at alt ligger til rette for ham. Det er blitt en tendens at kontrakter hives øst og vest for en spiller som ikke har oppnådd noe, og med en lukrativ fireårsavtale signert på bordet, så lurer klubbene etter to-tre år på hva som gikk galt...

– Det som da har blitt gjort feil, er at spilleren har mistet sulten på mer. Det handler om å være fornuftige, og det er det vi ønsker å være. Men Ian Ayre gjør en formidabel jobb når det kommer til å snekre sammen kontrakter. Han var vært strålende, og det er åpenbart god kommunikasjon med eierne. Så det handler mer om sunn fornuft enn å overdrive.

39-åringen røper at han har kontakt med Sterlings agent, og hinter til at alt er som det skal.

– Partene snakker fint sammen, så det er ingen problemer. Vi finner en løsning på dette. Jeg har snakket med agenten, og jeg kjenner ham, så det er ikke noen problemer. Raheem er en god gutt. Vi ønsker bare at dette skal bli en riktig løsning for ham. Det skjer, før eller siden.