– Har blitt bedre allerede

José Enrique mener ny spillestil og ny manager har gjort ham til en bedre spiller allerede. 26-åringen røper også at spillerne er lettet over at Suárez signerte ny kontrakt.

Den spanske backen er fornøyd med måten de røde spilte mot Gomel i går, og velger å skryte av Brendan Rodgers sin filosofi.

– Alle spillerne prøver å så godt de kan, og manageren er veldig bra for oss. Han ønsker at vi skal spille «tikki-takka», som han kaller det, forklarte spanjolen etter kampen, ifølge Liverpool Echo.

– I Spania spiller mange lag på denne måten. Manageren vil at vi skal spille langs bakken mens vi må jobb hardt for å forsvare oss. Det er veldig viktig. Jeg synes vi presset veldig høyt i går, og vi gjorde det bra.

Han legger til at det ikke er noen enkel måte å spille på, men at han ser forbedringer hver dag.

– Spillerne blir stadig bedre. Jeg er 26 år, og jeg må fortsette å utvikle meg, men jeg tror jeg har allerde blitt bedre under Brendan.

Rodgers ønsker offensive sidebacker, noe også José Enrique ønsker å være.

– Jeg spiller høyere opp på banen enn tidligere, med ham som manager. Nå er jeg nesten en angrepsspiller, og jeg håper jeg etter hvert kan score noen mål.

Spanjolen føler seg tryggere med å stå høyt i banen enn tidligere. Han har fått troen på at det offensive bidraget kan bli mye bedre denne sesongen.

– Manageren har vært veldig viktig når det gjelder dette. Han har endret min måte å spille på, og han har gjort meg helt sikker på at jeg kan fungere i den rollen.

Liverpool spilte sin beste kamp under den nye manageren i går, og Anfield-publikumet fikk se mange nye kombinasjoner og godt samarbeid, både offensivt og defensivt. Det har lenge vært kjent at Rodgers ønsker å få laget sitt til å ha ballen mye i laget, noe de røde maktet i går med nesten 70 prosent ballinnehav.

– Ingen sa du kunne vinne med «tikki-takka» før, men Barcelona har vunnet alt. Den måten å spille på er fremtiden i fotball, og i Spania har man allerede begynt. Alt kommer an på spillernes kvaliteter, men vi prøver hardt, og vi gjør det bra – allerede etter én måned, forklarte José Enrique.

– Vi er fortsatt nødt til å utvikle spillet og bli bedre, fordi vi ikke har spilt så mange kamper ennå, sa José Enrique, og siktet til at EM-spillerne kun har vært på trenigsfeltet i drøyt to uker etter ferien.

– Jeg synes vi spilte bra, men vi har mye å gå på.

Venstrebacken innrømmet også at spillerne er glad for at gårsdagens bestemann, Luis Súarez, tegnet ny kontrakt med klubben.

– Alle vet hvordan Luis er. Han er en klassespiller på toppnivå, og alle sammen er glad for at han har signert en ny kontrakt. Han er en veldig viktig spiller.