- Ikke bare skyld på de nye

Stewart Downing føler det blir feil at de nye spillerne får skylden for hvordan det har gått i ligaen, og sier at man er sammen som et lag. Han er skuffet over at han ikke har scoret flere mål.

Stewart Downing har foreløpig ikke scoret mål eller hatt noen målgivende siden £20 millionersovergangen i fjor sommer. Klubbens aktiviteter på overgangsmarkedet i fjor sommer har blitt heftig kritisert samtidig som man har underprestert i ligaen, og spillerrekrutteringen skal ha vært en del av grunnen til at Damien Comolli mistet jobben.

Den tidligere Middlesbrough og Aston Villa-spilleren synes det er urettferdig om en kun peker på de nye spillerne som grunn for den svake ligaplasseringen.

- Det er lett å tenke at det er de nye spillerne som er grunnen til at det ikke har gått bra i ligaen, men det skjer i alle klubber. Det er mer enn fire-fem spillere i en stall, som alle sammen ikke har prestert - ikke bare de nye, men som et lag, sier Downing til The Times.

- Noen ganger har ikke de nye vært involvert og vi har tapt kamper. Det er en bygningsprosess, og tar tid. Det skjer ikke over natten. Det å vinne Carling Cup den første sesongen og potensielt kunne vinne FA cupen ville vært en god begynnelse.

- Det er forventet at du skal komme inn og prestere fantastisk, men noen ganger så skjer det bare ikke. Du har sett spillere i andre storklubber som har brukt tid på å finne seg til rette og deretter blitt store spillere for dem. Slik er det for oss for øyeblikket.

- Det har tatt tid, men det er også en del positivt der. Vi bygger et godt lag, og dersom vi henter inn en eller to til sommeren vil vi ha en god stall.

27-åringen mener han ikke har latt seg påvirke av statistikkene som sier han produserer lite for laget.

- Egentlig ikke. Målene har vært skuffende, at jeg kun har scoret to i cupen. Men jeg kan ikke huske hvor mange ganger jeg har truffet tverrleggeren eller stolpen i ligaen.

- Angående de målgivende så kan jeg sette opp sjanser, men du kan ikke tvinge bllen over streken, og det er det største problemet. Vi har satt opp masse sjanser uten å score. Vi er på laget for å bidra, og det er det eneste en kan gjøre.