- Ikke mange byer har slike supportere

Brendan Rodgers er imponert over Liverpool- og Everton-supporterne som stod side ved side under Hillsborough-vaken i går kveld.

Liverpool-manageren var tilstede under vaken som fant sted ved St George's Hall i Liverpool sentrum i går kveld, etter at rapporten til Hillsborough Independent Panel var offentliggjort tidligere på dagen.

- Det var en utrolig følelsesladet dag i går. Kampen for dette har pågått i 23 år, og det er stort at den bærer frukter slik man opplevde i går ved at sannheten kommer for en dag etter all smerten familiene og folket i Liverpool har vært påført. Det har vært veldig inspirerende å oppleve denne kampen, og det var svært rørende å være tilstede på våken i går. Familiene vil nå gå videre med håp om rettferdighet, noe som selvsagt er veldig viktig, uttaler Rodgers til Liverpoolfc.com.

- For meg personlig føltes det obligatorisk å være tilstede på vaken. Jeg måtte være her for å vise solidaritet og støtte i denne viktige stunden der folk sørger. Jeg har i løpet av det siste halvannet året mistet begge mine foreldre, så jeg kjenner til sorgen du føler når du mister noen. Jeg kan ikke engang forestille meg hvordan det vil være å miste en sønn eller en datter, bror eller søster. Så for meg handlet det om å vise min støtte som leder i fotballklubben. Det er en ære og et privilegium å være manager for denne klubben, og de 96 som omkom på Hillsborough, deres familier og de som overlevde tragedien vil alltid være en del av denne klubben. En viktig del.

- Det motet og den standhaftigheten som familiene har vist har vært fenomenal. Jeg henter motivasjon fra dette selv, på et personlig plan, gjennom lysten til å kjempe mot uretten og den smerten disse menneskene har gjennomgått de siste 23 årene. Det var veldig inspirerende når jeg møtte Margaret Aspinall og Jenny Hicks for noen uker siden, og jeg ble veldig sjokkert over deres historier om hva som skjedde med barna deres og hvordan de mistet livet. Gårsdagen var starten på en prosess for å få oppreisning for dem. Nå er de halvveis i mål, og de vil nå begynne på innspurten. Etter 23 år var gårsdagen verdt det for dem.

I går stod både Liverpool- og Everton-supportere side om side under Hillsborough-vaken ved St George's Hall.

- Dette er noe jeg også merket meg da jeg stod på utsiden og så inn. Det er ikke mange byer som har supportere av det kaliber som Liverpool og Everton har. De står samlet når noen sørger, og viser styrke og standhaftighet som by. Det var flott å se at Everton-supportere var på våken. Det er noe jeg har merket meg over mange år, at de også sitter sammen på kampene. Det er ikke mange byer som kan vise til noe lignende. Dette er en unik by, med vidunderlige mennesker, og man har nå fått lønn for strevet for kampen som har pågått i 23 år. Nå kan disse menneskene ta neste steg på ferden, og oppnå rettferdighet for de døde.