- Ingen enkle kamper i FA-cupen

Jamie Carragher bryr seg ikke om at Liverpool er stor favoritt til å slå ut Brighton av FA-cupen. Visekapteinen har lært av tidligere cuperfaringer at det ikke finnes noen lette kamper i FA-cupen.

Liverpool møter Brighton på Anfield i 5. runde av FA-cupen. Kenny Dalglish’ mannskap bør ha en god mulighet til avansement til kvartfinalen, men Jamie Carragher sier at han og lagkameratene er erfarne nok til å ikke ta lett på oppgaven.
- Det finnes ingen lette kamper i FA-cupen. Jeg kan si det ut i fra hvilke lag vi har blitt slått ut av opp gjennom årene, sier Jamie Carragher til Liverpoolfc.tv.

- Vi har hatt noen dårlige resultater mot lag fra lavere divisjoner, men det er det som gjør FA-cupen til det den er. Det er derfor den er så spesiell når du vinner den, fordi du innser fallgruvene på veien.

- Det ville være skuffende om vi skulle ryke ut etter å ha slått ut Manchester United i forrige runde. Det er en stor kamp for oss. Dersom vi vinner, vil vi være i kvartfinalen. Hvis du gjør det bra der, er du på Wembley (semifinalene spilles på Wembley, red.anm.). Det holder opplagt sesongen gående.

Carragher har to vinnermedaljer fra FA-cupen, men har også opplevd å ryke ut mot Crystal Palace, Barnsley og Reading .
- Lag fra lavere divisjoner kan spille som de ikke har noe å tape når de kommer til Anfield, fordi de har ikke det. De har ingen frykt eller bekymringer. Hvis de blir slått ut, så er det forventet. For dem er det egentlig en vinn-vinn-situasjon, men vi er vant til det. De fleste lagene vi møter på Anfield vil ha en slik tilnærming. Det er alltid press på oss til å prestere på hjemmebane, og det skal det være.

Liverpool beseiret Brighton 2-1 i Carling Cup på Amex Stadium etter scoringer av Craig Bellamy og Dirk Kuyt.
- Vi har slått dem tidligere. Vi vil forvente å vinne ettersom kampen spilles på Anfield, men det kommer opplagt ikke til å bli lett.

- Fotballen de spilte var fremragende for et lag på det nivået. Du forventer normalt ikke det, men det er stor ære til deres spillere og også til manager Gus Poyet for den store jobben han har gjort.

- Jeg synes de spilte meget bra i toppen av ligaen på den tiden. Jeg tror ikke de ligger så høyt i ligaen nå som de gjorde da. Forhåpentligvis kan det bli litt lettere for oss.  Det vil bli en tøff kamp som det var mot dem i Carling Cup. De er et godt fotballag og holder bra på ballen, og det er noe vi skal forsøke å stoppe på Anfield.

Liverpool har imponert i cupene så langt denne sesongen. Anfield-klubben er i finalen i Carling Cup på bekostning av Manchester City, mens en plass i 5. runde i FA-cupen ble sikret med 2-1-seier mot Manchester United Hva er så årsaken til Liverpools gode cupform?
- Jeg vil gi den til manageren for å stille med sterke lag helt fra begynnelsen (i Carling Cup) og vise cupen den respekten den fortjener. Vi er i finalen, og vi fortjener det ut ifra hvordan vi har respektert cupen. I FA-cupen har vi akkurat startet. Vi har møtt Manchester United, noe som var en stor kamp for oss, og Oldham var en vanskelig kamp for oss der 5-1 ikke gir et riktig bilde.

Jamie Carragher var en del av Liverpool-laget som vant begge de hjemlige cupene og tok en historisk cuptrippel i 2001. Forsvareren mener det er for tidlig å drømme om en dobbel cuptriumf, men det finnes flere likheter med 2000/01-sesongen.
- Det er likheter fordi vi gjorde det bra i cupene. Vi hadde en ekstra bonus i UEFA-cupen den gang. Den sesongen var vi ikke i nærheten av å vinne ligaen, men vi var utfordrere til topp tre eller fire, og det er tilsvarende det vi er nå.

- Cupene blir enda viktigere når du innser at du ikke kommer til å vinne ligaen. Det er meget viktig for klubben, spesielt fordi vi har gått så lenge uten et trofé.

Straks Brighton-kampen er over, rettes fokus mot å vinne Liverpools første trofé siden 2006 når Cardiff venter i Carling Cup-finalen.
- Det er viktig å avslutte med en seier fordi du nyter det å gå inn i en finale. Vi er fortsatt med i FA-cupen. Forhåpentligvis kan vi vinne Carling Cup, men når den er ferdig og lagt til side, må vi fortsatt være med i FA-cupen og få enda mer å se frem til mot slutten av sesongen.