- Ingen har blitt kontaktet ennå

Ian Ayre uttaler til Sky Sports News at Liverpool-ledelsen fortsatt ikke har tatt kontakt med potensielle kandidater til den ledige jobben som Liverpool-manager. Steve Clarke har ikke forlatt klubben.

Jobben med å sondere terrenget i søken etter ny manager startet umiddelbart etter Kennys avgang, og Ayre forteller at man ikke har satt noen tidsfrist når man skal ha dette klart. Liverpools administrerende direktør opplyser også at Steve Clarke fortsatt er i klubben, trass meldinger om det motsatte i går.

- Steve er fortsatt i klubben. Det er ingen endring i så måte. Han er på ferie for øyeblikket. Vi har ikke tenkt å forandre på noe i så måte, dersom Steve ikke tar opp temaet med oss i senere diskusjoner. Han er som sagt på ferie, og hans posisjon er ikke endret.

- Dersom folk nå tror at John Henry og Tom Werner setter opp en liste med kandidater og tar avgjørelsen på egenhånd tar de feil. De har hyret inn noen veldig talentfulle og kunnskapsrike folk innen fotballens verden, som de nå diskuterer managerspørsmålet med. Du når ikke så langt i forretningsverden som John og Tom har gjort uten å rådføre deg med de fremste ekspertene på ulike felt før man fatter beslutninger. Det kommer de også til å gjøre i denne prosessen. Alt vil bli nøye vurdert. Hva er det klubben trenger? Hvilken plan legger de opp til? Hva sier planen at vi er ute etter? De kommer til å få de beste råd fra kvalifiserte folk, for å oppnå best mulig resultat.

- Det viktigste nå er – noe John har sagt et par ganger – at vi har en langtidsplan for denne fotballklubben, og for hvordan vi skal få den tilbake i toppen av europeisk og engelsk fotball. Så vi må få tak i en manager som passer til planen.

- Vi har ikke snakket med noen ennå, men vi har akkurat begynt å sette opp en liste over kandidater til jobben. Jeg tror alle skjønner at ut fra den respekten vi har for Kenny Dalglish, så var det uaktuelt å vurdere eller snakke med noen før Kennys avgang i går. Så jobben med å finne ny manager var noe vi startet med i dag. Vi fikk noen telefoner i går kveld fra folk som viste interesse for jobben, og vi snakket sammen om disse. Men jobben startet egentlig ikke for fullt før i dag.

- Det handler om å finne den personen som kan gjøre den jobben vi forventer av ham og på den måten vi forventer at han gjør den. Det er for tidlig å begynne å fastsette kriterier og nevne navn. Det kan alle andre gjøre, for det er vel også en del av fotballen, er det ikke?

- Alle har en sjanse. Som med alt annet ønsker vi å være inkluderende, åpne og ærlige når vi skal jobbe oss frem til riktig mann. Vi vil lytte til og vurdere alle kandidater, men i realiteten kommer vi ganske raskt til å sette opp en liste med de kandidatene som stemmer med den profilen vi forventer at vår nye manager skal ha.

- Når du skal ta en avgjørelse er det viktig at du har en plan, og ikke prøver å ta avgjørelsen i blinde. Vi har å gjøre med en ledergruppe som er veldig, veldig fokuserte, og som har en plan. Derfor kommer vi til å definere hva vi er på utkikk etter. Så langt bør ingen navn inkluderes eller ekskluderes. Så lenge vi vet hvilken retning vi ønsker å bevege oss i, hva vi ser etter og hva vi må oppnå, vil vi komme oss opp av denne myren der alle sier at vi jakter den og den personen, der enkelte hevder vi går bakover, mens andre igjen hevder vi går fremover. For oss handler det kun om fokus nå. Hva trenger vi? Hvilke kriterier setter vi? Hvilke personer er tilgjengelige? Hvem der ute passer for oss? Deretter skal vi ansatte en ny manager og komme oss videre.

- Man kan ikke sette tidsfrister i en slik prosess, for det kan være mye rart som forsinker prosessen. Vi ønsker å være helt sikre på at vi sikrer oss riktig person. Vi ønsker ikke å legge tidspress på oss selv. Men vi er selvsagt klar over at sommeren står for døra, og at transfervinduet åpner igjen snart. Vi har også et lag vi skal samle igjen, og begynne å vinne kamper neste sesong. Så det vil diktere dette i noen grad, men vi vil helt klart ikke forhaste oss.

- John Henry har sagt offentlig at vi har en femårsplan, og grunnmuren begynner å komme på plass nå. Du setter visse krav til den personen du mener skal levere varene for deg. Det er lett å se seg blind på et lag ute på banen og hva deres manager har oppnådd, og tenke at dette er riktig mann. Men vi må også vite hvordan han vil passe inn med alle andre i vår klubb, og det grunnlaget som har blitt lagt. Vi må gjennom en prosess der vi vurderer mulige kandidater, og finner ut mer om dem enn akkurat hva de har oppnådd ute på banen. Hvilken personlighet har de? Hvordan omgås de spillere og hvordan takler de alt som hender i en fotballklubb? Det er ikke så enkelt som å peke ut et individ på grunnlag av hva dette individet har oppnådd, og så skråsikkert slå fast at dette er riktig kar.

- Det viktigste nå er at vi får fremgang, noe som innebærer flere ting. Alle ønsker å se at vi beveger oss i riktig retning, klatrer på tabellen, oppnår mer og spiller flott fotball. Så lenge vi mener at vi forbedrer oss fra uke til uke, fra måned til måned og fra sesong til sesong, vil folk bli gitt tid. Det er stor forskjell på dette og det å føle at du ikke beveger deg fremover.

- Vår nye manager vil komme inn på et interessant tidspunkt, fordi vi har lagt et nytt grunnlag, et godt fundament, vi har en god spillertropp og muligheten til å videreutvikle den takket være eiernes støtte. Noe som er ganske viktig. Eierne har hele tiden investert i og støttet laget.