- Ingen planer om å forlate LFC

Stewart Downing ventes å starte i kveldens kamp mot Udinese. Flankespilleren er fast bestemt på å vise Brendan Rodgers at han fortjener mer spilletid. Gerrard og Suarez trolig på benken.

Brendan Rodgers uttalte nylig at det kunne bli aktuelt å selge Stewart Downing i januar dersom vingen ikke begynte å prestere bedre i helrødt. I et intervju med Liverpool Echo sier nå Downing at han har ingen planer om å reise fra Anfield og er fast innstilt på å kjempe om en plass på laget.

- Jeg ble skuffet over hva som ble sagt, men hvis det er slik manageren ser på det må jeg bare ta det til meg, forklarer 28-åringen.

– Det er greit for meg. Jeg vil kjempe tilbake, det er noe jeg har gjort siden jeg var 10 år og prøvde å få innpass hos Middlesbrough. Målet mitt er å komme tilbake på laget og vise manageren at han tok feil.

- Jeg har ikke en gang vurdert muligheten å reise herfra. Jeg har fortsatt tre år igjen av min kontrakt og har til hensikt å fullføre den. Faktum er at jeg ønsker å være her enda lenger. Jeg elsker å spille for Liverpool og det er en stor klubb med herlige fans. Jeg ønsker ikke å reise og jeg ønsker ikke å spille for noen andre.

- Jeg trives her. Ja, det er skuffende å ikke være på laget for øyeblikket men i fotball kan mye rart skje. Ting kan forandre seg fort, til neste måned kan det være at jeg spiller hver uke.

- Det har vært frustrerende, fortsetter Downing om denne sesongen, hvor han ikke bare har mistet plassen på laget som starter i ligaen men ikke en gang var på benken til storoppgjøret mot Manchester United. Bl.a. har tenåringer som Raheem Sterling og Suso nå kommet foran ham i køen. – Det startet bra med scoring i første kamp mot Gomel, men etter tapet mot West Brom ble jeg satt ut.

- Det har vært vanskelig å svelge, ikke minst siden jeg kom innpå mot Arsenal og Sunderland og jeg synes at jeg bidro. Jeg trodde kanskje at jeg ville få mer spilletid men manageren har vurdert det annerledes. Det er hans avgjørelse, noe du bare må respektere. I fotball går det opp og ned og det dreier seg om hvordan din respons er til det.

- De har gjort det meget bra, svarer Stewart på spørsmål om ungguttene som har kommet inn. – Raheem er veldig ung og har trolig fått sjansen før han hadde trodd, men han har tatt muligheten med begge hender og kreditt til ham for det. – Suso har spilt mindre, men startet siste kamp mot Norwich. De er begge talenter og må fortsette å utvikle seg og arbeide hardt.

De engelske avisene synes å være enig om hvilket lag som starter i kveld, hvor Stewart Downing og Oussama Assaidi skal flankere Fabio Borini på topp. Manager Brendan Rodgers bekreftet i går at Steven Gerrard og Luis Suarez ville bli involvert, men det ventes at de sammen med bl.a. Martin Skrtel vil starte på benken.

- Jeg håper jeg får starte og en mulighet til å vise manageren at jeg er innstilt på å kjempe, understreker Stewart Downing. – Jeg ser fram til det og håper å kunne bidra til en ny seier.

Forventet lag: Reina; Johnson, Carragher, Coates, Robinson; Allen, Henderson, Shelvey; Downing, Borini, Assaidi.

Innbytterbenk: Jones, Wisdom, Skrtel, Suso, Sterling, Gerrard, Suarez.