- Ingen quick fix

Rodgers ønsker ikke å fravike sine prinsipper som førte til sparken i Reading, men har innsett at han må være noe mer fleksibel for å få resultater. I Liverpool har han et langsiktig prosjekt.

- Jeg ville aldri ha sagt at en manager ville dra nytte av å miste jobben før jeg kom til Reading, men jeg erfarte det og kunne reflektere i seks måneder. Det er ingen tvil om at jeg bel bedre av det, sier Brendan Rodgers.

- Jeg ble opplært til å utvikle unge spillere og gi dem sjansen i seks, syv eller ti kamper. Jeg stoppet ikke på én eller to kamper. Jeg fortsatte med det i Reading, men før jeg visste ordet av det var jeg ute.

- Jeg har fortsatt samme filosofi, men jeg innser at du kan nå sluttenden raskere ved å sette inn noen andre. Der jeg kunne ha gitt en spiller ti kamper er det nå tre eller fire. Jeg vil alltid beskytte min måte å arbeide på, men jeg har lært at jeg må ha noe fleksibilitet.

- Det handler om å få resultater. Det har jeg ikke noe stort problem med. Du har to måter. Du kan investere astronomisk mange penger, og det vil ta deg dit meget raskt. Eller du må utvikle og bygge ditt eget. Det er der vi er, og det er realiteten. Det finnes ingen quick fix.

- Du må selvsagt få resultater mens du gjør det. Vi har en enklubbsmentalitet og visjon som vil få oss dit. Jeg gråter ikke for å få tid. Folk ser etter kortsiktige løsninger, men det er ikke derfor jeg kom hit. Jeg er her grunnet forpliktelsen overfor styret og de kunnskapsrike supporterne som forstår situasjonen vi befinner oss. Uansett hvem som var her, ville det ta det.