- Jeg brenner fortsatt for Liverpool

Jamie Carragher har ikke fått spilt så mange ligakamper som han skulle ønsket denne sesongen, men lidenskapen for Liverpool er fortsatt like sterk.

- Når jeg sitter på benken må jeg bare vite stillingen i de andre kampene, forteller lagets visekaptein til Daily Express.

- Mot West Ham husker jeg at jeg tenkte: Vi blir slått her. Stevie Gerrard har gjort selvmål, to av våre rivaler har vunnet på overtid, og vi skal ha julebord i London etter kampen.

- Min reaksjon da vi tok ledelsen igjen viste hvor desperat jeg er etter å se Liverpool vinne. Ting har ikke gått så bra for klubben de siste årene, og det ser ut til at enkelte er fornøyd med det. Jeg har kanskje vært naiv, som trodde at alle som assosierte seg med Liverpool ønsket at laget skulle vinne, men det er kanskje ikke slik, sier Carra litt kryptisk.

- Jeg er ikke bitter over at jeg ikke får spille. Jeg ønsker å spille, men først og fremst ønsker jeg at Liverpool skal vinne. Det tror jeg West Ham-kampen beviste. Slik vil det bli helt til den dagen jeg forlater klubben, når det måtte bli.

Carragher runder 35 år på nyåret, og kontrakten hans med Liverpool løper ut etter denne sesongen. Selv om det har blitt mye benk for scouseren denne høsten, står han bokført med 17 kamper, og er dermed oppe i 716 totalt for klubben.

- Jeg kommer ikke til å lage problemer ved å banke på mangerens dør og kreve spilletid. Jeg håper bare at folk innad i klubben, og også utenfor klubben, ikke tror jeg aksepterer å være reserve. Jeg forstår at spillerne i min posisjon er gode spillere, men jeg ønsker å spille og jeg ønsker å være involvert. Folk skal ikke tro at jeg har kastet inn håndkledet. Jeg er like skuffet over å bli henvist til benken nå som da jeg var 24.

- Hvordan forlater du en klubb du har vært i så lenge? Kan dere se for dere reaksjonene dersom jeg hadde forsøkt å forlate klubben like etter at vi hadde spilt to Champions League-finaler? Se på Steve McManaman. Han forlot klubben da han var 27. I sin beste alder. Han gikk til Real Madrid, og nå har han ikke så stor stjerne her lenger. Jeg foretrekker det valget jeg har tatt, men av og til når karrieren nærmer seg slutten vil du oppleve at folk sier om deg: «Han bør ikke spille. Han er for gammel. Han er ferdig.» Når du så legger opp hører du: «Han burde ha gitt seg for ett år siden.» Men dersom du hadde gitt deg på topp, ville folk kalt deg en sviker.

- Brendan Rodgers har egentlig vært ganske modig. Han har satset på unge spillere, og bør bli applaudert for det. Det er vanskeligere å slå gjennom for unge spillere nå. Troppene er større, og du er kanskje avhengig av et par skader før du får sjansen.

- Jeg forsøker å være så hyggelig som jeg kan. Folk har ulike problemer. Selv mener jeg at jeg har håndtert dem. Alle møter motgang, men du må overvinne motgangen. Jeg vet jeg ikke er rask, og at jeg ikke er sterk, og jeg er heller ikke god i luften. Jeg kan slå en pasning og spille, men fysisk, når det gjelder styrke, hurtighet og høyde, har jeg konkurrert med folk som John Terry, Rio Ferdinand og Sol Campbell i 10 år, og de var bedre enn meg alle sammen. Grunnen til at jeg får spille er at jeg evner å lese og forstå spillet. Jeg vet hvordan det fungerer. Min lidenskap og vinnervilje er trolig andre årsaker.