- Jeg er blitt voksen

Jordan Henderson forteller at han har vokst mye på debutsesongen i Liverpool.

22-åringen kom til Liverpool fra Sunderland i fjor sommer, og presterte godt nok for de røde til at han ble tatt ut til å representere England under sommerens EM. Men debutsesongen var likevel langt fra problemfri.

- Det var mye positivt jeg kunne ta med meg fra debutsesongen, men jeg må innrømme at det gikk litt opp og ned. Jeg lærte imidlertid mye, og har i løpet av denne tiden blitt voksen, sier Henderson til Liverpoolfc.com.

- Nå må jeg benytte all den rutinen jeg tilegnet meg i løpet av fjoråret, slik at jeg forhåpentligvis kan prestere bedre denne sesongen, fortsetter midtbanespilleren.

- Samtlige spillere er selvsagt skuffet over at vi ikke spilte spesielt bra og ble slått, men du må bare distansere deg fra slikt og forbli positiv, fortsette å trene hardt og jobbe hardt, så vil ting gå din vei til slutt.

- Jeg ser frem til hver sesong. Denne sesongen er ikke annerledes.

Det mest positive med fjorårssesongen for Henderson personlig var kanskje at han fikk to innhopp for England under EM.

- Jeg ble utrolig glad da jeg fikk være med til EM. Det var en enorm opplevelse. Det å få delta i et mesterskap sammen med store spillere og spille på høyeste nivå gir deg selvtillit. Jeg har fått mye selvtillit som følge av det, så nå håper jeg at jeg kan benytte dette til å få ytterligere fremgang.

Henderson innser at det blir tøft å spille seg inn på Liverpools midtbane denne sesongen, nå som Lucas Leiva er tilbake fra skade og Joe Allen er kjøpt fra Swansea.

- Det er en utfordring for meg. Det er andre gode spillere her også. Det at en spiller som Allen kommer inn vil bidra til å styrke stallen og gi ekstra konkurranse på trening for alle. Så jeg ser på det som et pluss.

- Jeg vil fortsette å jobbe hardt, og forsøke å kjempe meg inn på laget. For å klare det må jeg sørge for å trene godt, slik at manageren ikke kan utelate meg når helgen kommer.