- Jeg er veldig stolt

Brendan Rodgers sier han føler seg heldig som er blitt utnevnt til Liverpools nye manager, og er veldig stolt over å ha fått jobben.

- Som dere kan forstå, er jeg veldig stolt og føler meg veldig heldig som har fått denne jobben. Dette er en klubb med utrolige tradisjoner og historie, og jeg er veldig, veldig stolt og beæret over å ha blitt utnevnt som manager, siteres nordiren av Liverpoolfc.tv.

- Aller først vil jeg få nevne Kenny Dalglish, som er en utrolig mann. Han er helt klart den beste spilleren i denne klubbens historie, og han elsker Liverpool. Han tok klubben gjennom en svært vanskelig tid, og ga også supportene noe å juble over både som spiller og manager. Han er en kar jeg har stor respekt for, fordi han var en vidunderlig ambassadør for denne fotballklubben. Men jeg er en annen type mann, en annen type taktiker. Eierne er veldig opprømte og ser fremover. De ønsket seg selvsagt noen som kunne ta vare på tradisjonene til Liverpool FC, som handler om å spille offensiv og angrepsvillig fotball, og også noen som representerte klubbens verdier utenfor banen, og disse verdiene vil jeg forsvare med mitt liv.

- Det var veldig vanskelig å forlate Swansea. Jeg hadde hele tiden sagt at jeg kom til å forlate Swansea en dag, men jeg følte det kun ville bli for en toppklubb. Jeg hadde et svært godt forhold til styreformannen og supporterne, og vi skapte også historie. Vi ble den første walisiske klubben til å spille i Barclays Premier League. Men det fristet voldsomt med Liverpool. Bare det faktum at klubben har vunnet europacupen fem ganger gjør det til en fristelse. Mange store spillere har spilt for denne klubben. Jeg tror genuint at Liverpool FC utgjør hjertet av fotballhistorien. Det er bare å se tilbake på spillere og managere som har vært her opp gjennom årene, som Toshack, Keegan, Rush, Dalglish, Hansen, Lawrenson, Shankly og Paisley. Og så har du Gerrard og Carragher på dagens lag. Det er en klubb proppfull av historie, tradisjoner og lidenskap.

- Min fotballfilosofi er basert på angrepsvillig fotball. Det handler om å tenke offensivt og kreativt, men også opptre med taktisk disiplin. I Swansea har vi de par siste årene blitt lovpriset for vår offensive tilnærming, men defensivt har vi ofte holdt nullen og vår defensive statistikk tåler sammenligning med de beste. Det er også prinsippene til denne klubben. Denne klubben baserer seg på rask, angrepsvillig, offensiv fotball. Men jeg gjentar at det er viktig med taktisk disiplin oppi det hele. Din filosofi og dine prinsipper avhenger også av spillerne du har til rådighet. Vi har en fantastisk tropp her, noen fantastiske spillere, men det er ikke tvil om at jeg vil trenge kanskje to, tre eller fire nye spillere for å finne flyten. Det vil ta tid å få dette på plass.

- Jeg har alltid studert spillet. Jeg har vært trener eller manager i 20 år, og reist mye som trener. Jeg har hatt en klar filosofi og en klar visjon siden jeg var veldig ung. Min bestefar var en stor Liverpool-supporter, og det var også min far, så jeg så dem mye på 70-tallet og tidlig 80-tall. Cruyff sin filosofi har vært veldig viktig for meg, for min far likte også Cruyff veldig godt. Når jeg ble trener, var min filosofi en fusjon av det britiske og det europeiske. Den enkeltpersonen som har påvirket meg mest er Jose Mourinho, rett og slett fordi han ga meg en sjanse. Jeg lærte svært mye av Jose. Han er en stor mann, og det største han gjorde for meg var å gi meg sjansen og vise meg tillit. Han ga meg sjansen til å jobbe med toppspillere.

- Du må legge opp spillet etter spillerne du har til rådighet, men jeg håper å innføre den samme visjonen her som jeg hadde i Swansea. Det kommer ikke til å skje i kamp nummer en, fordi det er andre typer spillere her. Men over tid vil det være mitt mål å innføre en slik ideologi. Det er denne type fotball jeg tror på, og det er også denne type fotball supporterne her tror på. De liker å se denne type fotball, og det var noe av det som tiltrakk meg mest med denne jobben. Liverpool-supporterne kan sin fotball. Vi var her med Swansea tidligere i sesongen, og vår spillestil høstet applaus etter kampslutt. Det skjer ikke ofte på bortebane.

- Men jeg trenger tid til å innføre min spillestil her, det er det ingen tvil om. Jeg er realist. Det kommer til å ta noen år, i forhold til slik laget fremstår nå. Vi må investere og vi trenger tid, slik at jeg får jobbe. Men vi er selvsagt i en bransje der det handler om å vinne, og det å vinne kamper er viktig. Men fotballfilosofien og spillestilen er en del av mitt DNA, og det er også en del av klubbens DNA. Forhåpentligvis klarer vi å bevise det i årene som kommer.

- Liverpool FC betyr mye for meg. Jeg har sterke følelser for klubben. Jeg har hatt flere tilbud om å forlate Swansea, men jeg kom aldri til å forlate Swansea for en hvilken som helst klubb av både profesjonelle og personlige årsaker. Det som tiltrakk meg med Liverpool er historien her, og også frustrasjonene man har opplevd. Klubben strever fortsatt for å vinne ligaen igjen. Forhåpentligvis klarer vi å være utfordrere i så måte i årene som kommer. Det kommer ikke til å skje umiddelbart. Mye må fortsatt forbedres. Dette er et ikon av en fotballklubb, på lik linje med de største i verden. Du snakker om Liverpool FC i samme åndedrag som Real Madrid, Barcelona, Bayern München, Inter Milan og AC Milan. Det er en enorm klubb. Utfordringen og motivasjonen min er å gjøre mitt aller beste, og jeg vil alltid kjempe med livet som innsats for Liverpool, både på og utenfor banen.

- Jeg ser virkelig frem til å jobbe med spillerne her. Jeg snakket med Steven Gerrard i går kveld. Det var fantastisk. Jeg hadde en hyggelig samtale med ham. Jeg har alltid fungert godt sammen med folk. For meg spiller det ingen rolle om du er en stor stjerne eller ei, klubbens suksess er det som betyr noe. Alle spillere jeg jobber med må være en del av et lag. Det er mange store talenter her. Spillere som Steven og Jamie Carragher har vært strålende spillere for denne klubben, og så har du en keeper i verdensklasse i Pepe Reina, og mange andre store talenter i spillergruppen. Jeg har alltid hatt et nært forhold til mine spillere. Jeg snakker åpent og ærlig til dem, så de vet hvor de står. Jeg liker å utdanne spillere, både på og utenfor banen.

- Nå er det viktig å vurdere spillergruppen, men etter å ha sett Liverpool spille har jeg en tanke om hva som kan forbedres, det er sikkert. Jeg har snakket med eierne, og jeg får penger å rutte med. Vi har ingen utømmelig pengebinge, men jeg vil få penger å rutte med. Vi har noen fantastiske spillere her, noen store talenter, og jeg ønsker å forbedre dem både som spillere og som mennesker. Det vil komme inn noen nye spillere for å forbedre måten vi spiller på også.

- For enhver manager i en toppklubb er det et mål å komme med i Champions League. Det er den hellige gral. Men med tiden ønsker vi også å kjempe om ligatittelen. Dette kommer ikke til å bli enkelt. Det er ikke realistisk å tro det. Men det er noe vi håper å oppnå. Vi sikter ikke kun mot fjerdeplassen. Champions League er en fantastisk turnering, og det er der klubben ønsker å være med. Det blir en prosess, som forhåpentligvis tar oss mot toppen av ligaen som tittelutfordrere. Det er der denne klubben hører hjemme.

- Jeg er beæret og heldig som får være manager i denne klubben. Det eneste jeg kan love er at jeg vil kjempe for klubben med mitt liv. Min familie vil flytte hit, og vi ser frem til å flytte til Liverpool og bli kjent med fotballklubben og folket i byen. Jeg kommer til å la noe være uprøvd i min streben etter å få Liverpool FC tilbake på kartet og til å bli en suksessfull fotballklubb igjen.