- Jeg fryktet jeg skulle bli glemt

Lucas Leiva har nesten ikke spilt førstelagsfotball siden november i fjor, og fryktet en stund at Liverpools fans skulle glemme ham på grunn av den alvorlige kneskaden og lårskaden han fikk kort tid etter at kneet var leget.

Brasilianeren har ikke spilt førstelagsfotball siden slutten av august på grunn av lårproblemene. I morgen kan han være tilbake i kamptroppen mot Southampton.

- Helt siden den første skaden min – kneskaden – har supporterne vært veldig viktige for meg. Når du ikke spiller tror du at folk glemmer deg, men det har vist seg at det er tvert i mot. Folk har sendt meg hyggelige meldinger, og har sagt at de virkelig savner meg. Det har gitt meg selvtillit på veien tilbake, forklarer Lucas til Liverpoolfc.com.

- Mine lagkamerater har støttet meg hver eneste dag. Jeg husker for eksempel at Luis hadde en melding til meg på T-skjorten sin etter at han scoret ett mål. Dette er små ting, men de betyr mye for meg og har bidratt til at jeg har holdt motet oppe. Nå er det på tide at jeg betaler litt tilbake ved å hjelpe laget.

- Brendan Rodgers har vært veldig hyggelig mot meg helt siden han kom til klubben. Når han kom var jeg i en rehabiliteringsfase etter kneskaden. Han ga meg selvtillit og var hele tiden veldig klar på hvilke planer han hadde for meg. Han forsøkte å roe meg ned, og ville ikke at jeg skulle forhaste meg i rehabiliteringsarbeidet.

Nå gleder Lucas seg til å gå ut på Anfield igjen for første gang på tre måneder.

- Jeg er veldig opprømt over å være involvert med laget igjen. Som manageren sa på sin pressekonferanse er jeg tilgjengelig for spill, og dersom jeg får mulighet vil jeg forsøke å hjelpe laget. Men jeg må være veldig tålmodig.

- Jeg har vært ute lenge, så jeg tror at spillet mitt vil bli bedre jo flere kamper jeg får. Nå ser jeg virkelig frem til helgen. Dette er et nytt steg i riktig retning.

- Dette blir som en ny start for meg. Jeg føler meg sterkere nå, og ser virkelig frem til å møte supporterne på Anfield igjen. Jeg har sett kamper fra tribunen, og nå ønsker jeg å hjelpe laget med å ta poengene som vi virkelig trenger for øyeblikket.

- Vi nærmer oss halvspilt serie nå, og da er det viktig at vi begynner å sanke flere poeng. Desember og januar er nøkkelmåneder for lagene i Premier League, så det er viktig for oss å ta så mange poeng som mulig.