- Jeg kunne ikke ta ham av

Brendan Rodgers ble så imponert over Lucas Leiva i brasilianerens comeback etter langvarig skade, at han valgte å beholde midtbanespilleren på banen mye lenger enn opprinnelig planlagt.

En dyktig sliten Lucas ble ikke byttet ut før i det 88.minutt, da han ble erstattet av Jamie Carragher. Det var en overraskelse at Brendan Rodgers valgte å starte kampen med Lucas, og enda mer overraskende var det at brasilianeren ble så lenge på banen.

- Jeg syntes han spilte utmerket. Han har kommet meget langt i treningsarbeidet. Jeg følte at jeg måtte gi ham kamptrening. Han er en annen brikke i det vi prøver å oppnå her, og du kunne se forskjellen han utgjør når han er på laget, sa Rodgers på sin pressekonferanse etter kampen.

- Han gir laget stabilitet, og han kan å håndtere ballen, noe som er viktig, la han til.

- Planen var å gi ham 60-65 minutter, men han var veldig komfortabel der ute, og det var trolig bare de siste 10 minuttene at han begynte å gå trøtt, og da tok jeg ham av.

- Det var en veldig, veldig god prestasjon av ham, og det er flott å se ham tilbake i spill.

Daniel Aggers vakre heading like før pause avgjorde dagens kamp, men Liverpool hadde plenty av sjanser til å pynte på resultatet.

- Kampen skulle ha vært avgjort lenge før den ble det, reflekterte Rodgers.

- Jeg syntes vi spilte strålende i første omgang. Tempoet, ballfordelingen, alle slo pasninger og beveget seg. Kreativiteten til laget var god gjennom hele kampen, og det handlet bare om å få litt flaks med den siste pasningen.

- Det spiller ingen rolle hvor mye du dominerer kampen, dersom det fortsatt står 1-0 når man går inn i de 10 siste minuttene kan det fort bli en utfordring når du må forsvare deg.

- Det er ikke tvil om at vi skulle ha ledet mye mer på det tidspunkt. Men det viktigste var at dette var en fantastisk kamp fra vår side og en ny seier på Anfield. Vi tok tre nye poeng, og klatret på tabellen.

Det eneste negative for Rodgers var det gule kortet til Luis Suarez, som medfører at han nå må sone karantene når Liverpool gjester West Ham neste helg.


- Slik er det bare. Det er alltid en risiko for at man pådrar seg gule kort, men dette gir muligheten til noen annen til å komme inn på laget, kommenterte Liverpool-manageren.