- Jeg må bli kaldere foran mål

Luis Suarez vet han må bli mer effektiv i avslutningsfasen. Han er så glad i fotball og lidenskapelig opptatt av spillet at han noen ganger viser unormal oppførsel på banen.

Luis Suarez kommer til en rekke målsjanser, men sliter med å få ballen i nettmaskene.
- Problemet ligger ikke hos andre. Jeg er problemet. Å misbruke sjanser er min feil. Jeg må ta meg mer tid når jeg kommer til sjanser. Noen ganger forhaster jeg meg for mye, og jeg vet at det er mitt problem, sier Luis Suarez til Daily Mirror.

- Det er opp til meg å få orden på det og begynne å score mål. Det er det vi har trent for. Jeg scoret mange mål i Nederland, men i Nederland scoret jeg også mange heldige mål. Hvis dere ser på mine scoringer fra Nederland, vil dere se at jeg ved mange tilfeller ikke engang traff ballen skikkelig, men de gikk inn.

- Hvis det er noe som mangler i dette landet, er det litt flaks som kan utgjøre en stor forskjell. Jeg håper at den kommer tilbake, og da vil jeg score flere mål.

Luis Suarez skrev nylig ny kontrakt med Liverpool.
- Det var mange klubber som ønsket å signere meg, men min prioritet var hele tiden å bli værende og signere igjen for Liverpool fordi jeg tror denne klubben kan vinne Premier League dersom vi gjør alt riktig.

- Min avgjørelse var lett fordi klubben støttet meg forrige sesong. De hadde tillit til meg grunnet jobben jeg gjør på fotballbanen, og det som hadde skjedd tilhører fortiden - det er over.

- Jeg vet at forrige sesong ikke var veldig god, spesielt i ligaen. En klubb som Liverpool vil alltid ønske å være i Champions League hvor den bør være, men jeg tror fortsatt vi kan klare det. Drømmen min er å spille der minst én sesong med Liverpool.

Luis Suarez har vært involvert i noen kontroversielle hendelser i sin tid i Liverpool.
- Det er ikke opp til meg å komme med en mening om min karakter, men jeg liker at lagkameratene ser på meg som en stille kar som er hyggelig utenfor banen. Jeg tror jeg spiller fotball på en annerledes måte. Jeg elsker fotball og jeg går 100 prosent inn for det hele tiden. Jeg innrømmer at det noen ganger kan lede til uvanlig oppførsel, men det er fordi jeg elsker spillet så mye og er så lidenskapelig opptatt av det.

- Jeg har jobbet meget hardt for å komme dit jeg er i dag. De 90 minuttene på banen er så viktige for meg. Det er derfor jeg kjemper så hardt.

Luis Suarez er ikke spesielt populær blant motstandernes supportere.  
- Det er ikke slik at andre lags supportere kommer til å synge sin støtte til en av motstanderens spillere eller hjelpe dem på noen måte, er det?

- Jeg bryr meg egentlig ikke. Jeg er ikke interessert i mottagelsen jeg får. De er fanatiske overfor sitt eget lag og om å gjøre en jobb ved å støtte laget sitt. Det er det de gjør, så du forventer ingenting annet. Jeg kan ikke påvirke det. Det eneste jeg ønsker er respekt fra supporterne til Liverpool og Uruguay.