- Jeg må være anvendelig

Jordan Henderson sier at Kenny Dalglish ønsker at spillerne er fleksible og kan skifte formasjon dersom det trengs. Kan lære mye av Steven Gerrard. Hver uke er viktig for Liverpool FC.

Jordan Henderson har spilt flere kamper enn noen andre utespillere i Liverpool denne sesongen. Midtbanespilleren har også begynt å vinne over kritikerne etter at han har fått flere sjanser sentralt på midtbanen.
- Du lærer ulike ansvarsområder uansett hvor du spiller. Jeg er trolig best sentralt, men jeg vet at jeg må være anvendelig nok til å skifte posisjon for å hjelpe laget,  uttaler Jordan Henderson ifølge Liverpool Daily Post.

- Jeg vil tro at posisjonen ikke er det viktigste for de fleste spillerne så lenge du er på laget. Manageren ønsker at vi skal være fleksible og ta våre egne valg. Det gjør livet langt enklere dersom du vil forandre formasjon i løpet av kampen, og vi jobber meget hardt med dette på trening.

I tapet mot Bolton var det kun tredje gang Steven Gerrard startet sammen med Jordan Henderson. Liverpool-kapteinen skrev tidligere i måneden under på en ny kontrakt med klubben.
- Det er selvsagt stort at han har signert en ny kontrakt. Han er en jeg kan lære av fordi han har vært den beste i bransjen i meget lang tid. Han besitter alt du ønsker av en moderne fotballspiller. Jeg vet han har spilt i en rekke posisjoner for å lære spillet før han slo rot på midtbanen. Men jeg forsøker egentlig å lære fra alle.

- Det er mange gode og erfarne spillere i troppen. Det er ikke bare tekniske saker, men det er også det mentale. Stevie er en topp proff. Bortsett fra å være en utmerket spiller har han vært i toppen så lenge fordi han kan håndtere presset.

Etter to svake kamper mot Stoke og Bolton slo Liverpool tilbake og sikret finaleplass i Carling Cup etter 2-2 mot Manchester City. I morgen venter Manchester United i 4. runde av FA-cupen.
- Hver uke er viktig for oss. Det spiller ingen rolle hvilket lag vi møter. Det forventes at vi vinner og spiller bra i hver kamp.

- Når du er ny spiller i denne klubben, må du bli vant til det raskt. Alle ser frem til kamper mot United, men det er ikke noe poeng å hause opp de kampene dersom vi ikke klarer å gjøre det riktige når vi møter andre lag.

- Når du er yngre og drømmer om å bli fotballspiller, er det disse kampene du tenker på. Dette er spesielle øyeblikk.

- Du innser imidlertid fort at du ikke kan legge for mye fokus på de største kampene fordi alle kampene trenger oppmerksomhet dersom vi skal være suksessfulle.

- Mentalt må du være veldig sterk og lære deg å komme videre, enten det er etter en god eller dårlig kamp. Det kommer alltid en ny kamp hvor du må bevise hva du er god for. Hver gang du tar på deg den røde trøyen, må du bevise hva du er god for fordi det hele tiden er en ambisjon om å vinne. Det spiller ingen rolle hva du har gjort tidligere. Det er nå eller fremover det skjer.