- Jeg nærmer meg formen

Stewart Downing føler at han nærmer seg formen. Takker for managerens tillit. Viktig med god start mot storlagene. Angrep er det beste forsvar mot Manchester United.

Stewart Downing står uten målgivende så langt i sin Liverpool-karriere, men det virker som kantspilleren begynner å få finne seg bedre til rette på laget. Opta Stats viser at 27-åringen har vært involvert i 41 sjanser på 21 ligakamper denne sesongen. Kenny Dalglish uttalte nylig at han synes Downing har vært bedre enn forventet i første halvdel av sesongen.
- Det var veldig hyggelig å høre. Manageren har vært meget god mot meg fra første dag. Han har gitt meg mye selvtillit, og det er det samme med alle andre spillerne, sier Stewart Downing til Liverpoolfc.tv.

- Det er flott å spille for ham. Det er alt du ønsker som spiller – å ha en manager som er ærlig mot deg og gir deg tillit til å gå ut og spille.

- Jeg startet ganske lovende, så var det litt opp og ned, og nå har jeg begynt å finne tilbake til formen igjen. Jeg ønsker å spille hele tiden, men den eneste måten å gjøre det på er ved å spille bra. Jeg må senke skuldrene og jobbe hardt, og de seneste par ukene er jeg tilfreds med hvordan det har gått personlig.

Liverpools spillere er fort utsatt for kritikk fra pressen dersom resultatene og prestasjonene uteblir.
- Media gjør mye mer ut av det enn det vi gjør her på Melwood, men det er slik fotball er. Jeg må bare senke skuldrene uansett hva som blir sagt, og jeg kan ikke gjøre noe med det. Du må bare forsøke å spille bra. Så lenge manageren er fornøyd med meg, så er det greit for meg.

Stewart Downing spilte en god kamp mot Manchester City i semifinalen av Carling Cup. Kantspilleren trives med stemningen under flomlyset på Anfield.
- Kvelder som dette var i mine tanker da jeg bestemte meg for å komme til Liverpool. Klubbens tradisjoner og slik stemning var årsakene til at jeg kom til Liverpool, for å oppleve slike kvelder.

- Jeg har sett kamper på TV fra Anfield tidligere, spesielt e-cupkvelder når du kan høre tilskuerne selv om du sitter hjemme.

- Spillerne sa før kampen at dersom du viser innsats, så vil tilskuerne bære deg frem. I de siste 10 eller 15 minuttene, da det var ganske tøft for oss, støttet de oss og heiet oss frem.

- Hver spiller vil si at dersom fansen er med deg, vil det gi deg et ekstra løft. Mange av spillerne løp på adrenalinet de siste ti minuttene den kvelden. Ettersom det var en vanskelig kamp, ønsker du å gi noe tilbake.

Downing innrømmer at det var vanskelig å sove etter at finaleplassen var sikret. Men han tror ikke spillerne er slitne når de røde møter Manchester United i FA-cupen på lørdag.
- Jeg fikk ikke mye søvn. Jeg sovnet ikke før tre eller fire på morgenen. Selvsagt er adrenalinet fortsatt høyt fordi vi gikk videre. Vi er i finalen. Nå må vi legge det til side litt i en måneds tid og konsentrere oss om ligaformen og denne store FA-cupkampen.

- Det er definitivt nok til å hente seg inn. Torsdag var en lett dag, og i dag blir det en lett treningsøkt, men med selvtillit og det at adrenalinet fortsatt pumper etter et fremragende resultat, bør vi være klare for lørdagens kamp.

- Det er det samme for alle lag. Vi spiller hver tredje eller fjerde dag, så vi har ingen unnskyldninger. Vi spiller hjemme foran våre supportere, og det er en stor kamp mot Manchester United.

- Vi må starte bra mot store lag. Dersom de får et tidlig mål, er det vanskelig å komme tilbake i kampen. Vi må gjøre det fordi toppspillere straffer deg dersom du ikke er på vakt.

- Vi satte en god standard mot City. Vi spilte aldri så bra selv om vi spilte uavgjort. Man kunne se defensivt at alle jobbet for hverandre og vi angrep med stort tempo og gjennombruddshissighet. Det er standarden vi setter oss. Planen vil være den samme, nemlig å angripe.

- Som lag bør vi gå ut og ha tro på at vi kan slå United. Vi har bevist tidligere, vi burde ha beseiret dem.

Liverpool-Manchester United er en av kampene som blir sett av flest mennesker verden over.
- Jeg har aldri tenkt på det. Du må konsentrere deg om jobben din, og om supporterne på stadion. Du ønsker å gjøre det bra for dem.

- Jeg er ganske avslappet før avspark. Du har forberedt deg hele uken. Du vet hva du skal gjøre og hva jobben din er. Jeg konsentrerer meg egentlig bare om det.

Downing har spilt mot Manchester United tidligere for Middlesbrough og Aston villa, men hans første erfaring med nordvest-derbyet var 1-1-kampen på Anfield i oktober.
- Det var annerledes. Selvsagt er det stemningen og slike ting. Men også, med respekt for andre lag, angrep vi mer mot dem, og det er slik jeg liker å spille.

- Angrep er det beste forsvar. Vi har bevist det i et par tidligere kamper vi har møtt dem.