- Juniorcupen er viktig for oss

Liverpools juniorlag skal i kveld ut i 3.runde i FA Youth Cup borte mot Swindon Town. Trener Steve Cooper mener at dette er en svært viktig turnering for hans lag.

Kveldens kamp på County Ground har avspark klokken 20.00, og blir vist direkte på LFC TV, der sendingen starter et kvarter tidligere.

Liverpool har vunnet FA Youth Cup tre ganger. Sist i 2007. Nå håper Cooper at han med sin talentfulle tropp, som inkluderer spillere som Jerome Sinclair og Jack Dunn, skal klare en lignende bragd.

Avansement til 4.runde skal avgjøres i kveld, så det blir ekstraomganger og straffespark-konkurranse om nødvendig.

I fjor tapte Liverpool mot Swansea i 3.runde, og Cooper ønsker ingen repetisjon av det.

- Guttene ser frem til kveldens kamp. Juniorcupen har flotte tradisjoner her til lands. I realiteten er det bare enda en kamp, men det vil gjøre guttene godt å prøve seg i et annet miljø enn de er vant til. Det vil bli annerledes for dem å spille i flomlyset på en ligaarena, da de er vant med å spille lørdag formiddag. Det er fint for oss også, som da får vurdere hvordan de håndterer situasjonen. Spillere må kunne omstille seg og håndtere utfordringene de blir stilt overfor nå til dags, uttaler treneren til Liverpoolfc.com.

- Vi må forberede oss til kampen akkurat som vi gjør til vanlig. Vi har en visjon om hvordan vi ønsker at våre lag skal spille, og at alle skal forstå sin rolle og sitt ansvar. Vi kommer til å gå på banen og gi alt, gjøre vårt beste, og kjempe om retten til avansement. Jeg vet det høres klisjeaktig ut, men det er like gyldig for alle kamper. Vi har hatt noen kamper i år hvor vi har spilt under pari og ikke presset så hardt som vi skulle ha gjort. Vi har rett og slett vist motstanderen for mye respekt, noe som har slått tilbake på oss. Vi har gitt spillerne beskjed om at vi selvsagt ønsker god fotball, men det innebærer at vi må jobbe sammen som et lag.

- Vi reiste ned til Swindon i går. Vi er heldige som har en klubb som støtter oss, slik at vi kan overnatte foran kampen. Det blir mer og mer vanlig nå til dags. Bussturen til Swindon tar tre og en halv time, så det ville ikke ha vært noen god forberedelse til kampen om vi måtte kjøre ned i dag, ikke minst siden trafikken er ille i Birmingham-området. Nå har ikke guttene noen unnskyldning for ikke å prestere. Klubben har lagt alt til rette for dem, og gitt dem en mulighet til å spille opp mot sitt beste.

- Swindon gjør det bra i ligaen, og er vant til å vinne. Det er en god vane, som vi alle vet. De vil gå til kampen med stor selvtillit og vind i seilene. Vi kjenner noen av staben som jobber i Swindon, ettersom vi har hatt et godt forhold til Swindon opp gjennom årene. Begge klubbene har stor respekt for hverandre, men i kveld vil vi fokusere på jobben vår og forsøke å vinne denne cupkampen.

- Vi har snakket om muligheten for at kampen kan bli avgjort på straffespark-konkurranse. Vi jobber hele tiden for å forberede guttene på fremtiden, både når det gjelder måten vi spiller på og hvilket ansvar de har både på og utenfor banen. Så det ville ha vært litt naivt om vi ikke hadde trent straffespark foran denne kampen.

Dette er første gang Steve Cooper leder et Liverpool-lag i FA Youth Cup.

- Jeg trives virkelig i denne jobben, og har alltid vært veldig stolt over å jobbe for klubben. Jeg har hatt ulike stillinger i klubben. Dette er den største klubben i verden, og akkurat som alle andre som jobber ved akademiet føler jeg meg priviligert som jobber for Liverpool FC. Vi vil kjempe og gi alt for å nå våre mål i jobben vår, og det betyr at vi må få guttene til å spille opp mot sitt beste og maksimere deres potensial med tanke på fremtiden.

- Akademiet er et flott sted å være for øyeblikket. Alle vellykkede akademier trenger en rute ut av akademiet etter årene spillerne har vært der. Det er godt å se gutter som Andre Wisdom, Suso, Jack Robinson, Jon Flanagan og Raheem Sterling få sjansen på førstelaget. Jeg vet at dette er samtaletema blant spillerne på akademiet, og de tror at de ikke er så langt unna å få prøve seg selv dersom de jobber hardt. Som stab må vi sørge for å hjelpe dem og gi dem de riktige mulighetene. Vi må gjøre alt for at de også får sjansen til å prøve seg dersom de er gode nok.