- Kan komme til å utsette landslagsavgjørelse

Ifølge Kenny Dalglish kan muligheten for å nå 100 landskamper påvirke Steven Gerrards valg om fremtidig landslagsspill. Liverpool FC hadde ingen avtale med England om bruken av Steven Gerrard.

Steven Gerrard ble oversett av midlertidig landslagssjef Stuart Pearce for kapteinsrollen mot Nederland selv om Liverpool-kapteinen har 90 landskamper mot Scott Parkers 11. Steven Gerrard antydet i helgen at han ville vurdere å trekke seg fra landslagsfotball etter EM i Polen/Ukraina, men Kenny Dalglish mener at muligheten for å nå 100 landskamper kan være med å påvirke Gerrards beslutning.

- Jeg vet ikke hva Steven tenker. Jeg har ikke snakket så inngående med Steven om dette. Han må tydeligvis trives med å representere landet sitt ettersom han har gjort det 90 ganger. Å nå 100 kamper for landet ditt er en prestasjon å være stolt av. Å representere fotballklubben du har støttet hele livet er en prestasjon å være like stolt av, sier Kenny Dalglish, som fikk 102 landskamper for Skottland, til The Guardian.

- Hvis han har en beslutning å ta, så har han en beslutning å ta, men jeg kan ikke si det ene eller det andre. Det er opp til den enkelte selv. De har også EM til sommeren, og det er også attraktivt. Det er ikke noe poeng i å tenke slik bare fordi noen har gått ut tidlig i en landskamp. Det kommer til å bli et springbrett for alt annet.

Steven Gerrard måtte gi seg etter 33 minutter mot Nederland fordi han kjente det strammet  til i den ene hamstringen. Kenny Dalglish forteller at han ikke hadde noen avtale med Pearce om bruken av Steven Gerrard.
- Han trodde at han var klar til å spille, og jeg er sikker på at han hadde en samtale med Steven og snakket med ham, og seg i mellom trodde de sannsynligvis at det var den riktige avgjørelsen, fortsetter Kenny Dalglish. 

- Steven kunne ha vært tilbake her, ikke involvert med England, og blitt skadet på trening. Vi hadde ingen avtale med England. Det var bare en sak om å ta vare på ham, og det er jeg sikker på at de gjør med alle landslagsspillerne. Ikke glem at det engelske fotballforbundet må betale spillernes lønn når de kommer skadet tilbake. Vi kan kanskje utelate dem alle og få inn noen pund!