- Kenny Dalglish bør adles

Tidligere Newcastle-spiller Mickey Quinn mener at Kenny Dalglish bør adles og få tittelen Sir Kenny Dalglish etter at han gikk i hver eneste begravelse i ukene etter Hillsborough-tragedien.

Parlamentsmedlemmet Steve Rotheram fra Liverpool har satt i gang en kampanje for at den tidligere Liverpool-manageren skal bli adlet, som en anerkjennelse for hans innsats for Hillsborough-ofrene og de etterlatte. I går var Dalglish tilstede under Hillsborough-vaken i Liverpool-sentrum.

- Kenny Dalglish gikk i hver eneste begravelse etter Hillsborough-tragedien. Det er 96 begravelser. Han bør adles fordi han bidro mye mer enn man kan forvente av en fotballmanager, uttaler Quinn til Talksport.

- Liverpool FC har støttet familiene og «Justice»-kampanjen. De har holdt minnestund hvert eneste år, for å hjelpe familiene som har slitt med tragedien i 23 år, legger scouseren til.

Dalglish selv har uttalt seg om merkedagen i går, der sannheten om Hillsborough endelig kom frem i lyset.

- Gårsdagen betyr at en verdig kamp for rettferdighet har fått en plattform å bygge videre på. Det triste er at 41 av de omkomne kunne ha vært reddet, og for familiene var det selvsagt et sjokk.

- Statsministeren holdt en god tale, og parlamentsmedlemmene Andy Burnham og Steve Rotheram har gjort en fantastisk jobb med å få frigitt dokumentene som fikk fart i denne prosessen. Panelet skal også ha stor ros for måten de har håndtert all informasjonen på.

- Målet er fortsatt det samme for familiene, og deres søken etter rettferdighet fortsetter. Det vil være en start opp dødsattestene og likskuet blir forandret fra dødsfall ved ulykke til uaktsomt drap.