- Klokkeslett blir bestemt i uke 38

Utviklingsleder Tore Grønning i Rosenborg BK opplyser at klokkeslett for Rosenborg v Liverpool i NextGen Series fredag 9.november blir bestemt i løpet av uke 38.

- Vi spiller først tre hjemmekamper på rappen i NextGen, og avslutter med tre bortekamper. De to andre hjemmekampene våre har vi satt avspark til klokken 19.00, men det trenger ikke å bli samme tidspunkt for Liverpool-kampen. Alternativer som 18.00 og 18.30 er aktuelle, på grunn av konkurranse med TV-underholdning siden det er en fredagskveld, opplyser Grønning til Liverpool.no.

Rosenborg valgte altså å flytte kampen fra torsdag til fredag, etter innspill fra Liverpool.no.

- Vi satte oss ned og så på helheten i dette. Når banemannskapet aksepterte at de ville klare å få gressmatta i forsvarlig stand til Tipppeliga-kampen mot Fredrikstad påfølgende søndag selv med en så kort frist som to dager, kunne både banemester og sportslig ledelse stille seg bak flyttingen av NextGen-kampen til fredag, forteller Grønning.

- Det blir to kamper på svært kort tid, men vi konkluderte med at det er en sjelden og stor begivenhet at vi får Liverpool på besøk, selv om det bare er et juniorlag, slik at vi ønsket å legge til rette for at flest mulig som ønsker å se juniorkampen kunne gjøre det uten at man fikk en uheldig kollisjon med kamper for de to klubbenes førstelag.

Under møtet de skal ha i uke 38 vil også RBK-ledelsen vurdere om man skal sette av en egen tribune eller tribuneseksjon for Liverpool-supportere.

- Vi håper det kommer en god del Liverpool-supportere nå som kampen blir fredag, og ikke lenger kolliderer med Liverpools Europa League-kamp i Russland. Vi har havnet i en spennende pulje med Borussia Dortmund og Inter Milan i tillegg til Liverpool, men det er klart at Liverpool-kampen er den som vil trekke mest publikum. Vi husker hva som skjedde i Molde i fjor, hvor det var usedvanlig stort publikumsoppmøte til å være juniorfotball når Liverpool kom på besøk, uttaler Grønning.

Rosenborg sitt juniorlag skal spille semifinale i junior-NM hjemme mot Strømsgodset lørdag 29.september, altså før trønderklubbens tre hjemmekamper i NextGen Series.

- Vi har et godt juniorlag med flere profiler. A-lagsspillere som Jonas Svensson og Ole Selnæs holder også junioralder, men det er vel lite sannsynlig at vi får se disse to i aksjon i NextGen Series. Men sannsynligheten er nok større for at Selnæs vil spille i denne turneringen enn Svensson, avslutter Grønning.