- Kravet bør være topp fire

West Bromwich-manager Steve Clarke synes det er merkelig om Liverpools eiere ikke stiller samme krav til Brendan Rodgers som til ham og Kenny Dalglish om en topp fire-plassering i Premier League.

Steve Clarke fikk sjefsjobben i West Bromwich etter at Roy Hodgson tok over Englands landslag. West Bromwich er verter for Brendan Rodgers’ Liverpool i ligaåpningen på lørdag. Clarke og Rodgers var trenere sammen i Chelsea under Jose Mourinho.

Både Kenny Dalglish og Steve Clarke måtte forlate sine poster i Liverpool i juni etter at klubben havnet på 8.plass i Premier League. Seier i Carling Cup og finaleplass i FA-cupen var ikke nok til å overbevise eierne om fornyet tillit. Steve Clarke mener Brendan Rodgers vil være under press for å ta Liverpool til en Champions League-plass i 2012/13.

- Kenny og jeg gjorde det bra. Vi kom inn på et vanskelig tidspunkt. Vi stabiliserte klubben og fikk dem opp i en god posisjon. Vi nådde to cupfinaler og satte sammen en skikkelig tropp, sier Steve Clarke til Daily Telegraph.

- Jeg snakket med Kenny mot slutten av forrige sesong, og vi forestilte oss ikke at vi ikke skulle blir værende i Liverpool. Vi snakket om våre utsikter for kommende sesong. Vi var begge enige om at topp fire var et realistisk mål for denne troppen. Jeg aksepterer at det er i Premier League at standarden skal settes, men vi kom noe til kort.

- Men se på laget vi satte sammen – å nå to nasjonale cupfinaler er ingen enkel prestasjon. Ikke mange lag klarer det. Kenny og jeg var sikker på at med denne spillergruppen ville Liverpool komme inn blant topp fire denne sesongen. Og nå sier eierne at topp fire ikke er absolutt nødvendig kommende sesong. Det tror jeg ikke på.

- En klubb som Liverpool må være utfordrer til topp fire. Jeg tror ikke klubben eller supporterne kan forvente noe annet.

Clarke ser frem til å lede West Bromwich i en offisiell kamp for første gang når hans forrige arbeidsgiver gjester The Hawthorns.
- Det er min første mulighet til å lede et lag i Premier League, og det er ekstra spennende for meg.