- Lagmoralen kan gi oss et godt resultat

Brendan Rodgers håper at hans unge spillere, og den glød som troppen har vist i Europa League, også kan sørge for at et sterkt redusert lag kan få med seg noe hjem fra Moskva.

Liverpool har sendt en meget ung tropp for å møte Anzhi. Ryktene på twitter vet å fortelle at dette kan være startoppstillingen i morgen (3-5-2): Jones; Wisdom, Coates, Carragher; Flanagan, Coady, Henderson, Shelvey, Downing; Cole, Morgan. Det betyr syv spillere som er 22 år eller yngre.

På kveldens pressekonferanse i Moskva la Brendan Rodgers vekt på den lagmoralen som hans unge mannskap har vist i Europa League, og antydet også at man vil være meget fornøyd om en kunne sikre seg et poeng.

- Jeg har den ytterste respekt for Anzhi, men siden troppen er meget tynn i forhold til antall og vi har mange kamper og mange unge spillere, da må jeg se kampene an og hvordan jeg kan bruke troppen, forklarte Brendan Rodgers uttaket av den troppen med spillere han har med til Russland.

- Hvis en imidlertid ser på kampene i denne turneringen, har vi vunnet to av tre kamper og har brukt troppen. I den kampen hvor vi tapte, mot Udinese, spilte vi meget bra i første omgang.

- Vi er i veldig stor grad samlet som ett lag og hvor vi alle står sammen. Vi har latt en rekke spillere være igjen hjemme, men det vil ikke svekke vår lagånd. Vi her en herlig mentalitet i vår tropp og forhåpentligvis vil vi også få se det i morgen.

- Jeg ser på laget, det er ingen enkeltspiller som har ansvaret med å score målene, svarte manageren på spørsmål om hvem som skulle putte ballen i nettet når Luis Suarez ikke er med.

– For oss dreier seg veldig mye om laget og det ansvaret som hver enkelt spiller har i angrep og forsvar. Vi har nok talent i den gruppen med spillere som har reist hit. Vi har noen fremragende spillere, noen unge spillere og noen spillere med lang erfaring.

- Vi har analysert Anzhi ut fra en rekke kamper som de har spilt. De har flere utmerkede spillere og de er spesielt en trussel i sentrale lagdeler.

- Taktisk vil det dreie seg om å kontrollere rom og hindre rom for deres talentfulle spillere, men også at vi ønsker å styre spillet når vi har ballen. Det er klart at det kan bli vanskelig på bortebane, men det er alltid hva vi søker å gjøre.

- Jeg har respekt for hvor vanskelig denne kampen vil bli, men vi vil alltid prøve å vinne. Det er vår innstilling, men det er klart at du kan ikke alltid vinne, og da gjelder det å unngå å tape. Hvis det gjør at vi kan få et poeng, glimrende og vi ser fram mot neste kamp. Vår hensikt er imidlertid å spille med frihet, kvalitet og kjempe for best mulig resultat.