- LFC attraktivt for unge spillere

Sjefspeideren på Liverpools ungdomsakademi, Dave Moss, sier at Liverpool har vunnet kampen om flere sterkt etterspurte unge spillere.

- Vi mener at vi kan selge klubben til dem da det å spille for Liverpool er attraktivt, sier Dave Moss til LFC Magazine angående kampen om de beste unge spillerne. Moss er leder for det speiderteamet som arbeider med å få inn spillere til Liverpools ungdomsakademi.

- Vi har ikke suksess hver gang, ingen klubb har det, men spesielt over de siste par årene har vi vunnet en stor prosent av de kampene vi har kjempet om ettertraktede spillere. Jeg kan nevne spillere som Jordon Ibe, Raheem Sterling, Jerome Sinclair og Seyi Ojo, de ble fulgt av alle toppklubbene og det var vi som fikk dem.

- Det er vennskapelig rivalisering mellom speiderne fra de største klubbene, og jeg kjenner stadig igjen folk fra Arsenal, Manchester City, Man United, Aston Villa etc. Noen ganger er alle der for å sjekke en spesiell spiller, men så får du kanskje øye på en annen gutt som var virkelig god. Det å få øye på noen som ingen andre har i kikkerten er veldig tilfredsstillende.

- Dette er unge gutter og en må ta i betraktning at en kanskje er nervøs til en kamp siden de har hørt at Liverpool kommer for å se på, kanskje blir det da slik at de spiller mer for seg selv enn laget. Det kan være et stort press og en må være sterk mentalt, men i dagens fotball er det uheldigvis slik at det nesten alltid vil være noen som analyserer hvordan du gjør det enten det er i trening eller i kamp.

- Når det gjelder keepere må du være spesielt tålmodig, da det kan være kamper hvor de knapt kommer borti ballen. Personlig vil jeg aldri signere en keeper før vi har hatt ham til prøvespill en uke eller to og våre keepertrenere har fått se ham på nært hold.

- Ungdommer utvikler seg forskjellig og det er ingen garantier. Du kan signere en 14 eller 15-åring som er den beste i landet, men to år senere har han kanskje ikke utviklet seg slik du ønsket. Vi mener imidlertid at med det treningsprogrammet vi har her så vil alle spillere bli bedre. Hvis de ikke greier å nå førstelaget til Liverpool tror vi likevel de vil være gode nok til å få en profesjonell karriere. Det er min oppfatning, at hvis de er gode nok til å signere for Liverpool som 16-åring da er de gode nok til å få en karriere.

- Det å skrive under for en toppklubb i dag er en så stor fristelse at svært få ungdommer vil si nei til å gå til for eksempel Arsenal og Liverpool. Det er en risiko involvert, i at en gutt kanskje har spilt på førstelaget i League 1 eller League 2 og så går til en klubb i Premier League og havner på juniorlaget eller reservelaget. Det kan gjøre det vanskelig, men en løsning da kan være å låne unge spillere tilbake til deres gamle klubb, og så kan de trene her men spille på førstelaget til klubben som solgte ham.