- Liverpool er fortsatt favoritter

Everton har passert Liverpool på Premier League-tabellen, og knuste i går Sunderland 4-0. Likevel insisterer de blå fortsatt på at Liverpool er favoritter når Merseyside-klubbene møtes til semifinale i FA-cupen på Wembley kommende lørdag.

Magaye Gueye, Steven Pienaar, Leon Osman og Victor Anichebe scoret alle etter pause i gårsdagens kamp mot Sunderland, og dermed er Everton fire poeng foran Liverpool på tabellen før de røde møter Blackburn på Ewood Park i kveld.

Everton har kun tapt to av sine siste 17 kamper, og har gjort 12 mål på sine siste fem. Assistent-manager Steve Round tror imidlertid dette betyr lite når de blå møter sin røde nabo i semifinale på Wembley.

- At vi ligger foran Liverpool på tabellen betyr ingenting for utfallet av semifinalen. Jeg mener Liverpool er favoritter. De har så mange gode spillere, og er en klubb med en stor historie og tradisjoner, uttaler Round til Liverpool Daily Post.

- Men vi er mye nærmere deres nivå nå enn vi kanskje var i oktober. Du vet aldri., Kanskje snur det for Liverpool. I en semifinale handler alt om hva som skjer den dagen.

- Det er selvsagt bedre å flyte på en medgangsbølge foran en semifinale, slik at du har selvtillit før kampen. Men en semifinale på Wembley er en enkeltstående kamp, akkurat som et lokaloppgjør er en enkeltstående kamp. Blander man disse to sammen har man ingrediensene for skjebnen i FA-cupen. Da betyr det ikke så mye om man er inne i en god periode eller ei. Alt avhenger av hva som skjer kampdagen.

- Vi har medgang og tro på oss selv, og dermed har vi nærmet oss Liverpool. Forhåpentligvis er det ensbetydende med at vi gjør en god kamp og har en bedre mulighet til å nå finalen.

David Moyes gjorde flere endringer på sitt lag foran gårsdagens kamp mot Sunderland. Han hvilte Tim Cahill, Nikica Jelavic og Leighton Baines, mens Darron Gibson og Sylvain Distin var ubenyttede reserver.

- Et par av spillerne fikk småskader på lørdag, og det handlet om å ikke ta noen risiko med dem, forklarer Round.

- I en suksessfull fotballklubb er det viktig med konkurranse om plassene. De som spilte beviste at de er klare når manageren har behov for dem.

En av målscorerne i går, Steven Pienaar, er ikke spilleberettiget i helgens semifinale, da han har spilt FA-cup for Tottenham tidligere denne sesongen.