- Liverpool ikke avhengig av én mann

Gjestene må klare seg uten Luis Suárez på Upton Park i London kommende søndag, men West Ham-sjef Sam Allardyce nekter å tro det blir enklere å vinne av den grunn.

– Folk påstår at søndagens kamp mot Liverpool bør bli en grei kamp for vår del, ettersom Luis Suárez er suspendert. Jeg forstår at Suárez er en viktig spiller for dem, men å gå rundt og tro at Liverpool er et «one-man team» ville vært svært idiotisk, skriver Allardyce i sin London Evening Standard-spalte.

– For å snu på fjøla: Vi spilte uten Andy Carroll, George McCartney, Yossi Benayoun, Ricardo Vaz Tê, Jack Collison og Alou Diarra mot Chelsea forrige helg, men allikevel vant vi 3–1. Å måtte klare seg uten så mange spillere, var mye verre enn at Liverpool mangler Suárez.

– Vi kan ikke og kommer ikke til å undervurdere Liverpool. De spiller bra, poengene begynner å komme og vi må prestere slik vi gjorde i andre omgang mot Chelsea, hvis vi i det hele tatt skal prate om å slå dem. Jeg har ofte sagt at vi må yte 100 prosent for å vinne en Premier League-kamp – de siste 45 minuttene mot Chelsea lå på 110 prosent.

Allardyce sier til West Hams hjemmeside at oppgaven hans blir å holde den prestasjonen og innsatsen gående på søndag.

– Vi satt alle med en svært god følelse etter prestasjonen vår forrige lørdag. Den andre omgangen var fremragende, og vi kjørte regelrett over et av Europas beste fotballag. Min jobb nå er å få spillerne til å beholde det høye nivået vi nådde etter pause, fordi å holde noe slikt gående er kanskje det vanskeligste å gjøre i Premier League. Etter kamper som det der er det enkelt å gå på en liten nedtur, så jeg må sørge for at det ikke skjer, ettersom vi er nødt til å være på vårt beste for å slå et lag som Liverpool. Det handler enkelt og greit om at spillerne må fortsette der de slapp forrige helg, siteres Big Sam på av West Hams offisielle nettside.

Andy Carroll kan ikke spille mot Liverpool, men andrevalget er ingen hvem-som-helst. Kraftpluggen Carlton Cole viste styrke da han skallet inn utlikningen mot Chelsea, noe som også var hans første mål denne sesongen. Allardyce sier seg fornøyd med Carroll-erstatteren på topp, og er samtidig glad for at det er hele 14 forskjellige West Ham-spillere som har funnet veien til nettmaskene denne sesongen.

– Det var et godt comeback i den forstand at han har vært tålmodig, og jeg synes selve prestasjonen hans – inkludert scoringen og det gode tidspunktet den kom på – var veldig sentral i seieren. Jeg håper han kan fortsette å score mål, fordi nettopp det har vært en av svakhetene våre denne sesongen – at spissene ikke har scoret nok.

– Alle andre har imidlertid gjort det, og vi er derfor blant ligaens beste lag når det kommer til å fordele scoringene imellom spillerne. Vi har svært mange spillere på scoringslista, men bortsett fra Kevin Nolan er det dessverre ingen som scorer jevnt og trutt.