- Må vise at dere er gode nok

Gerrard oppfordrer klubbens unge spillere til å bevise på trening hver dag at de er gode nok til å ta steget opp på Liverpools førstelag. Det holder ikke å være tålmodig og vente på sin sjanse.

- Jeg ser og hører noen av de unge guttene snakke om å være tålmodig eller vente på sin sjanse, sier Steven Gerrard til Liverpools nye månedlig magasin som utkommer første gang 2. august.

- Det høres ut som de føler at de trenger et innhopp på 15 minutter i en førstelagskamp for å bevise hva de er gode for. Det er ikke det det handler om. Det handler om å bevise hva du er god for på trening hver dag.

- Vi trener fra kl 10 til kl 13 eller 14. I løpet av den tiden må du vise at du ikke ønsker å sitte å vente på din sjanse. Deres innstilling bør være: Det spiller ingen rolle hvor gammel du er, jeg er god nok. De ønsker ikke å komme til september eller oktober for så å lure på hvorfor de ikke har fått en mulighet i en kamp. Gjør det nå, er mitt budskap til dem.

- De må komme inn hver dag og bevise overfor manageren at de er bedre enn de spillerne som er på laget. Jeg, Jamie (Carragher) og Michael (Owen) satt ikke og håpet på at vi skulle bli tatt ut en dag. Vi viste på treningsfeltet at vi ville gjøre det som trengtes for at sjefen skulle ta oss med.

- Vi viste den mentale styrken som behøvdes. Vi beviste at vi var like gode som, om ikke bedre enn, de som hadde ligget foran oss. Det er hva disse guttene må gjøre.