- Mer etablert enn noen gang

Skrtel føler seg mer etablert i klubben enn noen ganger tidligere. Han har nytt godt av endringene under Dalglish og Clarke. God forståelse er hemmeligheten bak godt samspill med Agger.

Martin Skrtel kom til Liverpool fra Zenit St. Petersburg for fire år siden. Midtstopperen føler seg mer etablert i klubben enn noen gang tidligere.
- Jeg spilte hver ligakamp forrige sesong. Men, spesielt i første halvdel av sesongen, følte jeg meg ikke så komfortabel som jeg er nå, sier Martin Skrtel til LFC Magazine.

- Jeg synes at mye ble forandret etter at Kenny og Steve Clarke kom inn. Det er ikke bare slik for meg, men for alle. Jeg synes dere kan se det på banen denne sesongen. Som lag har vi vært bedre. I år føler jeg meg mer komfortabel i klubben enn noen gang tidligere.

- Jeg tror ikke jeg bevisst har forsøkt å være mer aggressiv, så lenge det er riktig nivå på aggresjonen. Det er slik jeg forsøker å gjøre jobben min. Det er eneste måten jeg kan spille på. Noen ganger fungerer det, mens andre ganger fungerer det ikke. For tiden fungerer det, og jeg er meget fornøyd med måten laget har opptrådt defensiv denne sesongen. Vi har holdt buret rent mange ganger, og det gir forsvarerne mye selvtillit.

Liverpool har den nest beste defensive statistikken i Premier League med 23 baklengsmål. Pepe Reina står med 10 «clean sheets» i ligaen. Med Daniel Agger og Martin Skrtel på banen fra start har de røde holdt buret rent i syv av 17 ligakamper. Duoen har foretatt 33 blokkeringer og 73 klareringer totalt på de 15 kampene de har spilt sammen i midten.
- I øyeblikket er det jeg og Daniel som spiller. Det er lett å spille med ham. Han er en topp kvalitetsspiller og god med ballen, fortsetter Martin Skrtel.

- Forståelsen mellom oss fungerer. Utenfor banen er han også en hyggelig kar. Vi har noe til felles som for eksempel tatoveringer og biler. Vi er begge interessert i det, og vi prater om det.

- Jeg tror ikke det er bare med Daniel. Jeg synes jeg også har god forståelse med Carra og Seba (Coates). De er også topp kvalitetsspillere. Det spiller ingen rolle hvem som starter. Jeg synes manageren har fire gode midtstoppere å velge mellom. Hvem som helst av oss kan starte en kamp.

Martin Skrtel er forsvarsspilleren med flest scoringer for Liverpool denne sesongen. Han doblet Liverpools ledelse med en heading mot Bolton i august og stusset ballen i mål fra Craig Bellamys corner mot Aston Villa i desember.
- Vår jobb er først og fremst forsvarsspillet og ikke tillate det andre laget å score. Hvis jeg scorer, er det en bonus. Det er viktigere å beskytte målet. Jeg har truffet tverrliggeren et par ganger og scoret noen mål. Med litt mer flaks kan jeg kanskje få ytterligere én eller to scoringer før sesongen er over.