- Mitt beste år

Suso har denne sesongen debutert for Liverpools førstelag, signert ny langtidskontrakt og blitt tatt ut på Spania U21. Midtbanespilleren er nå å finne regelmessig i Liverpools lag.

Livet har endret seg my for Suso etter at han spilte mot Young Boys forrige gang. På Stade de Suisse i september fikk han sin førstelagsdebut. Tre dager senere ble han byttet inn mot Manchester United til sin første Premier League-kamp.  Han har vist gode tekniske ferdigheter og etablert seg på førstelaget i løpet av to måneder. Fremgangen ble belønnet med ny kontrakt i oktober. Tidligere denne måneden fikk han sin første opptreden for Spanias U21-landslag, mot Frankrike. Mandag fylte han 19 år.

- Jeg føler at jeg drømmer akkurat nå. Jeg hadde ikke trodd at dette skulle skje på så kort tid. Ting har skjedd meget raskt for meg. Fra å spille for reservene til å spille for førstelaget i Europa League og så spille i Premier League, uttaler Suso ifølge Liverpool Echo.

- Jeg spiller hver kamp for førstelaget nå og stiller opp sammen med store spillere hver uke - det er utmerket.  Det var også spesielt å bli tatt ut på Spania U21, men det viktigste som har skjedd var å signere ny kontrakt.

- Det betyr at jeg blir her denne sesongen og deretter i ytterligere to sesonger. Jeg ønsket hele tiden å bli værende her og spille lenge for denne klubben. Å signere kontrakten var et stort øyeblikk for meg. Dette har vært det beste året for meg så langt. Jeg håper det fortsetter slik.

Suso ble hentet fra Cadiz av Rafael Benítez i 2010. Etter to år på junior- og reservelag ble han tatt opp i førstelagsstallen i sommer da Brendan Rodgers tok ham med til sesongoppkjøringen i Nord-Amerika. Tenåringene Raheem Sterling og Andre Wisdom har også nytt stor tillit av manageren.

- Jeg var 16 år da jeg først signerte for Liverpool. Jeg visste at jeg måtte forbedre meg. Jeg jobbet meget hardt da jeg var med reservene. Jeg visste at dersom jeg fortsatte slik, så ville det komme en mulighet. Til slutt kom den, og jeg måtte være klar.

- Det er lett for managere å bruke unggutter bare i ligacupen eller Europa League, men det er bare utrolig det Brendan har gjort. Det er utrolig at tre så unge spillere spiller regelmessig på Premier League-laget.

- Andre, Raheem og jeg kommer godt overens. Vi er på samme alder, og vi snakker alltid og forsøker å hjelpe hverandre. Alle tre har mye å takke Brendan for. Han har gitt oss en sjanse, og da må vi vise ham at vi kan spille – at vi kan prestere på dette nivået.

- Managerens spillestil passer meg, og det har gjort det lettere for meg. Den er lik måten Spania spiller på –  med kortpasninger og ballinnehav. Vi forsøker hele tiden å spille ballen, også helt fra keeper.

Suso var overrasket over å bli byttet ut i 1.omgang mot Wigan.
- Jeg synes jeg spilte bra. I pausen sa Brendan at byttet ikke hadde noe med hvordan jeg spilte. Han følte bare at han hadde behov for å skifte system. Jeg var glad vi vant kampen – det var det viktigste.

- Jeg har alltid vært best sentralt, i nummer 10-rollen. Men jeg kan også spille på kanten, komme innover. Begge posisjoner er svært bra for meg. Jeg bryr meg ikke om hvor jeg spiller. Jeg ønsker bare å spille.

Suso vil få en ny sjanse når Liverpool møter Young Boys i kveld.
- Når du entrer Anfield og hører supporterne synge «You’ll Never Walk Alone, så er det en av de beste følelsene.  Jeg føler meg heldig som får spille kamper her, og jeg blir egentlig ikke nervøs. Alt jeg ønsker er å spille fotball. Jeg stoler på meg selv og har tro på egne ferdigheter.

- Jeg har gode minner fra den første kampen mot Young Boys ettersom det var min debut. Vi vant 5-3. Hvis vi slår dem igjen, bør vi gå videre.